ZadarZadne-Izdvojeno

PRIOPĆENJE Marko Pupić Bakrač: Ivo Bilić je Hypo namjesnik za Zadar. Neću u koaliciju s SDP-om ni HDZ-om

Marko Pupić Bakrač
Marko Pupić Bakrač

Iako su neki zadarski mediji nagađali kako će Marko Pupić Bakrač u suradnji sa Savezom za građansku i etičku Hrvatsku, čiji je bio koordinator, podržati SDP i njihovu široku koaliciju, dogodilo se upravo suprotno. Pupić Bakrač u svom priopćenju oštro napada HDZ,  SDP i Ivu Bilića, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika kojega je na jučerašnjoj pressici osobno podržao don Ivan Grubišić. Naglasio je i kako don Ivan Grubišić očito nije upoznat sa situacijom “oko Ive Bilića” koji je, prema njegovim riječima “Hypo namjesnik” za Zadar.

Svi članovi zadarskog SGEH su protiv bilo kakve podrške Ivi Biliću, kao naravno i svi savjesni građani kojima je stalo do budućnosti ovoga grada i njihove djece. Ne možemo podržavati kandidata koji je u stvari Hypo namjesnik za  Zadar . Nećemo dozvoliti da se nastavi projekt okupacije Zadra od strane beskurpuloznih tzv. poduzetnika pod okriljem Hypa do konačnog pretvaranja Zadar grada u Hypograd putem potpunog ovladavanja nad svim gradskim resursima – stoji između ostalog u priopćenju.

Priopćenje Marka Pupića Bakrača prenosimo u cijelosti:

– Kao što je sam Don Ivan naglasio SGEH u Zadru ima svoje članstvo ali nije konstituiran. Dakle nema tijela Saveza a nema niti dovoljan broj članova za sastavljanje lista. Tako da u Zadru neće izaći lista Saveza u pravom smislu te riječi jer da bi se to dogodililo svi koji se nalaze na listi trebali bi biti članovi Saveza. Izaći će moja nezavisna lista u kojoj će participirati članovi Saveza. Takva lista nema obvezu pridržavati se pravila o nekoaliranju sa političkim strankama. Štoviše razgovori o koaliciji naše nezavisne liste sa jednom političkom opcijom su pred samim krajem te će vjerovatno uskoro biti objavljen naš zajednički izlazak na izbore. Ta politička opcija nije ni HDZ, ni SDP. Ne dolazi u obzir bilokakva suradnja sa te dvije stranke koje su nanjele toliko štete ovoj državi i ovom narodu. Što se tiče Don Ivanove osobne podrške (ne u ime Saveza) Ivi Biliću ona je rezultat direktnih pregovora i  pojedinaca iz zadarskog SDP-a sa Don Ivanom koji u ovom slučaju nije baš najbolje upoznat sa situacijom. Svi članovi zadarskog SGEH su protiv bilo kakve podrške Ivi Biliću, kao naravno i svi savjesni građani kojima je stalo do budućnosti ovoga grada i njihove djece. Ne možemo podržavati kandidata koji je u stvari Hypo namjesnik za  Zadar . Nećemo dozvoliti da se nastavi projekt okupacije Zadra od strane beskurpuloznih tzv. poduzetnika pod okriljem Hypa do konačnog pretvaranja Zadar grada u Hypograd putem potpunog ovladavanja nad svim gradskim resursima.

Biografija Ive Bilića ukazuje na to da je on cijeli svoj život plivao niz struju pri čemu je uvijek dobro i lagodno živio.  Za vrijeme komunizma bio je visokopozicionirani režimski čovjek a nakon toga predstavnik krupnog kapitala koji je sudjelovao u uništavanju zadarske privrede i osiromašivanju građana koje su banke provele na zakonom legaliziranoj pljački. Njegov dosadašnji angažman može se okarakterizirati svakako, samo ne kao rad za opće dobro i dobrobit grada. Sad bi mi trebali povjerovati njegovim tlapnjama da u politiku ulazi ne radi vlastitog interesa i interesa krupnog kapitala  već radi žrtvovanja za svoje sugrađane i voljeni grad. Bilićev  životni put i izjave koje daje u totalnoj su kontradikciji. Sve što govori nema nikakve vjerodostojnosti i samo je u funkciji predizborne kampanje. Bijedan pokušaj zavaravanja i pridobivanja birača slično kao plan 21 koji se pokazao kao plan opsjena i laži. Mogu još samo dodati da s obzirom na prljave zakulisne radnje vodećih ljudi SDP-a i HDZ-a koje imaju za cilj vlast pod svaku cijenu a na štetu svih nas intenzivirao sam svoja razmišljanja o mogućoj kandidaturi za gradonačelnika Zadra, a o mojoj odluci javnost će biti upoznata idućih dana – stoji u priopćenju kojega potpisuje Marko Pupić Bakrač.





Related Articles

Back to top button