ZadarZadne-Izdvojeno

Priopćenje Akcije Mladih: “Posao pročelnice Dolores Grdović Kalmeta je politička umotvorina pijanih milijunaša”

Akcija Mladih Zadar
Akcija Mladih Zadar

Izjava pročelnice za gradsku samoupravu i opće poslove, Dolores Grdović Kalmeta kako Ante Rubeša kao predsjednik Akcije Mladih Zadar i Marko Pupić Bakrač kao nestranački kandidat na listi AM svjesno i namjerno krše odredbe gradonačelnika Zvonimira Vrančića o zabrani okupljanja političkih stranaka u prostorijama MO, dodatno je rasplamsala vatru između Gradske uprave i Akcije Mladih.

Dolores Grdović Kalmeta
Dolores Grdović Kalmeta

Tako predsjednik MO Brodarica i Akcije Mladih u svom priopćenju gradonačelnika Zadra naziva ”Vrančić Agom”, dok za pročelnicu Grdović Kalmeta i njenu poziciju kaže kako je njen posao zapravo ”politička umotvorina pijanih milijunaša s Narodnog Trga 1 koji kao da mare više kako uhljebiti svoje sultanije nego poslušati glas naroda.”

Priopćenje Akcije Mladih prenosimo u cijelosti:

Propis dosadašnjeg  šerifa ili Vrančić Age (pošto je u današnje vrijeme popularan Sulejman) je izričito politička odluka koja krši sva moralna, etička, demokratska i građanska prava. U svakom gradu u Hrvatskoj političkim strankama je dopušteno korištenje prostorija mjesnog odbora dva sata tjedno kako bi se mogu ljudi mogli sastati sa svojim članovima koji žive na prostoru tog mjesnog odbora. Nemamo naviku braniti druge političke opcije, a pogotovo one za koje smatramo da su sukrivci današnje situacije u Hrvatskoj,  međutim, moramo priznati da su zahtjevi HNS-a, kad su tražili ključeve mjesnog odbora na Bilom Brigu bili ispravni. To povlači još mnogo pitanja, kao čemu uopće služe mjesni odbori kad znamo da je odluka Vrančić Age da neće biti novih izbora u mjesnim odborima Bili Brig i Voštarnica koji su jedni od najvećih mjesnih odbora u Zadru, kad nam gđa. Kalmeta,  kojoja bi trebala raditi u interesu mjesnih odbora u tri godine otkad smo mi u mjesnom odboru Brodarica samo govori što ne bi smjeli,  kad znamo da mjesni odbori imaju samo 2000 kn godišnje za funkcioniranje. To nam sve ukazuje na to da Harem s Narodnog trga 1 ne mari za glas građana niti ga ne zanimaju njihovi problemi. Mjesni odbori su marginalizirani do te mjere da ako želite da vam Grad bilo što napravi morate donijeti Agi dva ”konja” (slučajnost je namjerna).

Akcija Mladih smatra (i to je dio našeg programa) da mjesni odbori moraju postati partneri Općini i da trebaju imati svoj godišnji proračun od minimalnih 60.000 kuna (jer neki odbori imaju više ljudi, a neki veći teritorij)  kako bi mogli razvijati vlastite projekte i biti aktivni nosioci zbivanja na svom području. Isto tako u svom programu učinkovita uprava Akcije Mladih odmah u startu prepolovljava administraciju, a povećava sinergiju logično osmišljavajući rad dosad duplicirane a neučinkovite uprave.

Ured gradonačelnika, Ured grada, Gradska samouprava i opći poslovi postaju jedan ured – Ured Grada Zadra. Ovdje je jasno da sažimanje podrazumijeva činjenicu da su svi sposobni samostalno obrazložiti i odgovarati za svoje poslove, a da je Uprava jedno sa svim zaposlenicima koji zajedno postižu ciljeve boljeg Grada, te da je Uprava odgovorna građankama i građanima za svoj rad koji će biti na prosudbi na principima direktne demokracije na svakodnevnoj bazi. Iz toga proizlazi da je i pozicija gđe. Kalmete politička umotvorina pijanih milijunaša s Narodnog Trga 1 koji kao da mare više kako uhljebiti svoje sultanije nego poslušati glas naroda.





Related Articles

Back to top button