IzdvojenoZadar

Prije 25 godina preminuo je najveći zadarski glazbenik svih vremena – Tomislav Ivčić

Na današnji dan, 1993. u automobilskoj nesreći u Zagrebu, tragično je preminuo zadarski glazbenik Tomislav Ivčić. Iza sebe je ostavio suprugu Slavicu, kćeri Izabelu i Kristinu te sina Ivana.

Njegova najstarija kći Izabela Vrtar svom ocu posvetila je jutros dirljivu poruku. 

– Četvrt stoljeća, 25 godina, veći dio života bez tebe. Neobično kako ti život u isto vrijeme u srcu ostavi ogromnu prazninu i punoću i koliko god godina prošlo, to se nikada neće promijeniti, napisala je Izabela uz fotografiju na kojoj drži očevu gitaru. 

 

Svom ocu posvetila je poruku i za obljetnicu rođendana u siječnju. – Prolazi sve, samo naša ljubav ne. I za tvoj 65. rođendan, samo pjesma i ljubav koju si nam za sva vremena usadio duboko i neraskidivo – napisala je Vrtar. Ime je dobila po očevoj pjesmi ‘Izabele’, koju mu je 1978. napisao kompozitor i prijatelj Đorđe Novković.

– Uoči mojeg rođenja tata je sjedio s društvom i razmišljao o ženskom imenu. Njegov prijatelj Mladen Grdović je presudio: ‘Neka se dite zove po pismi’ – rekla je Izabela koja danas neodoljivo liči na oca.

 

Is you Madonna? ? #djevojacka #80s #themedparty #rockchic #wannabe

A post shared by Izabela Vrtar (@izabelavrtar) on

Za vrijeme bogate karijere napisao je više od 200 pjesama i izdao 23 albuma koja su se prodala u više od 2 i pol milijuna primjeraka. Njegove pjesme bile su spoj popa i tradicionalnog dalmatinskog izričaja. 

Iako je prošlo četvrt stoljeća, njegove pjesme i dalje žive. Slušaju ih nove generacije. Među najpopularnijima je ‘Večeras je naša fešta’. Pjesma koja je od objave 1986. postala neslužbena himna cijele Dalmacije, i danas je nezaobilazna na veseljima, a slušaju se i ‘Kalelarga’ te ‘Otrov s tvojih usana’. Zajedno s Mladenom Grdovićem nastupa je kao ‘Duo Pegla’, a njihova kazeta se prodala u rekordnih četiristo tisuća primjeraka.

 

Za vrijeme rata Ivčić je napisao pjesmu ‘Stop the War in Croatia’, koja je bila hit i u Australiji. 

Otpjevao je 1991. i, kako mnogi kažu, sudbonosnu pjesmu ‘Tata vozi polako’ s, tada malom djevojčicom, Vanjom Miho. 

Pokojnom zadarskom pjevaču u čast, park u zagrebačkoj Trnavi od 2015. nosi njegovo ime. 

– To nas je doista ganulo. Tata već godinama ima svoju ulicu u Zadru, blizu rodne kuće. Ima i nekoliko spomen-obilježja u Dalmaciji no ovo je prvi put da ima i park. Najveći dio svojeg života proveo je ovdje u Trnavi. Nakon što se vjenčao s mamom, doselio se u kuću kod punice i punca te nikad nije ni pomišljao da odemo iz kvarta – rekla je Izabela. 

Sjajna karijera Ivčića tragično je prekinuta teškom prometnom nesrećom u kojoj su smrtno stradale još tri osobe. Pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Jedan komentar

  1. kredit! kredita!! kredit!!!Jeste li u potrazi za renomiranim i akreditirani privatni kredit tvrtka koja nudi kredite za životna prilika.Nudimo sve vrste kredita u vrlo brzo i jednostavan način, Potrošački krediti, auto krediti, hipotekarni krediti, Studentski krediti, poslovni krediti, investicijske kredite, dug konsolidacija i još mnogo toga.Te odbačene od strane banaka i drugih financijskih institucija?Treba ti konsolidacije kredit ili hipoteku? DAo ne izgleda više kao mi smo ovdje da bi sve svoje financijske probleme stvar prošlosti.Mi posuditi sredstva za pojedince i tvrtke koje trebaju financijsku pomoć po stopi od 2%.Nema socijalno potrebna i nijedan kreditni ček potrebno, 100% zajamčeno.Želim koristiti ovaj medij da vas obavijestiti da smo pružiti pouzdan i podrška pomoć i rado će vam ponuditi kredit.Onda nam pošaljite e-mail na: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) za podnošenje zahtjeva za kredit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close