Zadar

Preminuo Vinko Kožul, prvi predsjednik Lige protiv raka

Iz zadarske Lige za borbu protiv raka javili su kako je preminuo prvi predsjednik Inicijalnog odbora Lige protiv raka Zadar, gospodin Vinko Kožul. On je na to mjesto bio  izabran 11. prosinca 1967. godine.

Danas, 29. ožujka u 16 sati na Gradskom groblju u Zadru bit će posljednji ispraćaj gospodina Kožula.

Tim povodom Liga protiv raka Zadar šalje sljedeće priopćenje za medije:

“Pamte li neki od Vas 11. prosinca 1967. godine?
Malo ih je, a mnogi će zasigurno po prvi put čuti ovaj podatak. Tog dana je u Zadru osnovan Inicijalni odbor Lige protiv raka, kao dio Republičkog odbora Lige protiv raka u SR Hrvatskoj. Prvi predsjednik Inicijalnog odbora u Zadru bio je gospodin Vinko Kožul.

Od tada je prošlo već 49 godina.

Bio je to trenutak u kojem je prepoznata potreba da se educiraju građani Zadra o ovoj teškoj bolesti, pomognu bolesnici koji boluju od raka i pokrene inicijativa za osnivanje Onkološkog dispanzera pri Općoj bolnici Zadar.

Trud kojega je Vinko Kožul ulagao, uz sve napore udruge koja je po mnogoćemu bila nešto novo, i sa čim se ova sredina tek trebala upoznati – isplatio se.

To je bilo dugoročno ulaganje u kojem je Vinko Kožul dao svoj prepoznatljiv doprinos i zato mu ovom prilikom hvala od svih članova Lige protiv raka Zadar, koji su u njoj djelovali i djeluju ovih 49 godina, ali i u ime svih koji su rad Lige u tom periodu podržali.”

 





Related Articles

Back to top button