ZadarZadne-Izdvojeno

Predsjednica ŽO SDP-a Zadar: Nisam za izbacivanje Slavka Linića iz stranke, glasat ću protiv te odluke

Renata Sabljar Dračevac (Foto; Zadarski list)
Renata Sabljar Dračevac (Foto; Zadarski list)

Slijedom članka objavljenog jučer na portalu Tris.com.hr, u kojemu između ostaloga stoji kako je i ŽO SDP-a Zadar jedna od šest organizacija koja je odlučila podržati navodni pakt Zlatka Komadine i Vojka Obersnela, prema kojemu bi, ukoliko skupe potpise šest županijskih organizacija imali pravo na izvanrednu konvenciju ove stranke, kontaktirali smo Renatu Sabljar Dračevac i Nikolu Turčinova iz zadarskog SDP-a, koji su kratko prokomentirali novonastalu situaciju.

Dok je s jedne strane predsjednica ŽO SDP-a Zadar, Renata Sabljar Dračevac otvoreno priklonjena struji SDP-a kojoj je cilj rušenje predsjednika stranke i predsjednika Vlade RH, Zorana Milanovića, Nikola Turčinov, koji će danas zajedno sa Sabljar Dračevac i Ingrid Antičević Marinović imati pravo glasati na Glavnom odboru SDP-a, navodno je, za izbacivanje Slavka Linića iz stranke. Sabljar Dračevac je dodala i kako se nije sastao ŽO SDP-a te kako nije donesena odluka o kojoj je pisao portal Tris.com.hr.

Predsjednika ŽO SDP Zadar protiv izbacivanja Slavka Linića iz stranke

– Protiv sam izbacivanja Slavka Linića iz SDP-a. Slavko je jako puno napravio za SDP i to se ne smije zaboraviti. Kada me pitate kome vjerujem, Zoranu Milanoviću ili Slavku Liniću, reći ću vam da to u ovo trenutku nije bitno. Bitno je očuvati zajedništvo i uprijeti snage u pozitivne stvari. Kad se izbacivalo gospođu Kolarić, jasno sam, kao i danas kad se Linić izbacuje, bila protiv toga. S druge pak strane, ne opravdavam Linićev način komunikacije, ali zasigurno ću glasati protiv prijedloga da se on izbaci iz SDP-a. To bi samo donijelo štetu stranku, ništa pozitivno – kazala je Sabljar Dračevac za ZDNews.hr

Nikola Turčinov za izbacivanje Linića

S druge strane, Nikola Turčinov, asistent Biljane Borzan u Europarlamentu, također član Glavnog odbora, prema izvorima bliskim njemu, glasat će za izbacivanje Linića iz SDP-a iako to nije potvrdio u razgovoru za ZDNews.hr.

– Imam pravo glasa i glasat ću. Za sada bih ostavio po strani što ću i kako glasati. Sve će se ionako znati nakon zasjedanja na Iblerovom trgu – kazao je.

Na naš upit kako komentira kandidaturu koju je istaknuo Zlatko Komadina, Turčinov je ironično kazao kako će se vjerojatno i on kandidirati na sljedećim izborima za predsjednika SDP-a.

Što se tiče kandidature koju je istakao Zlatko Komadina, nemam tu što posebno dodati. I ja ću se vjerojatno kandidirati na sljedećim izborima – kazao je Turčinov i dodao:

– Na izborima koji će se održati u za to predviđenom roku.





Related Articles

Back to top button