VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Predrag Prostran, otac košarkaša Tonija dao više od 4 tisuće kuna za liječenje Ane Pavić!

Ana Pavić (Foto: Zadarski list)
Ana Pavić (Foto: Zadarski list)

Nesebični Predrag Prostran, otac košarkaša Tonija, nakon što je na portalu ZDNews.hr pročitao kako Ani Pavić hitno treba novac za liječenje, odlučio se uplatiti Ani iznos veći od 4 tisuće kuna.

Sam Prostran nije htio govoriti o svom velikodušnom potezu. Kazao je samo kako se radi o iznosu koji je dobio nakon 30 godina rada u INA-i.

Predrag Prostran
Predrag Prostran

– Najvažnije je da s Anom bude sve u redu, ostalo je manje bitno – kazao je Prostran uručivši Ani nešto više od 4 tisuće kuna.

Podsjetimo, Anine muke započele su još prije jedanaest godina, točnije 2003., kada su joj dijagnosticirani reumatoidni artritis i lupus, što je dovelo do kočenja i propadanja zglobova i slabijeg rada bubrega.

Nakon mukotrpnog liječenja u Splitu 2008. godine, rodila je kćer koja je sa samo dva mjeseca života zbog rijetke bolesti, aberantnog bronha i refluksa želuca, završila na liječenju u riječkoj bolnici Kantrida.

– Kako sam tada s malenom bila u Rijeci, osjećala sam se iznemoglo, ali sam to pripisivala umoru zbog brige oko kćeri. Međutim, kada sam otišla na redovitu kontrolu zbog moje bolesti u Split, pretragama je utvrđeno da bolujem od karcinoma limfnih čvorova. Uslijedila je operacija, kemoterapije i dugo i mukotrpno liječenje, priča Ana svoju mučnu priču – kazala je Zadarskom listu Ana.

No, njezini problemi ne staju tu. Zbog polineuropatije, bolesti propadanja živaca i atrofije mišića prije dva tjedna operirala je i donji dio kralješnice, koji je potpuno propao, u KB Dubrava u Zagrebu.

– Za petnaest dana trebala bih otići na rehabilitaciju u toplice, no kako ne mogu ići sama, sa mnom bi trebao ići suprug ili mama, a za to nemamo novca. Živimo samo od suprugove plaće i 500 kuna pomoći Centra za socijalnu skrb, što je nedovoljno za sve naše troškove. Dan u toplicama košta 260 kuna, a ja bih tamo trebala biti 21 dan. Meni su toplice plaćene, jer na to imam pravo preko HZZO-a, no za supruga ili mamu bismo trebali platiti, a za to nemamo novaca. Treba nam pomoć kako bi jedno od njih dvoje moglo biti sa mnom na rehabilitaciji, kaže Ana.

Svjesna je kako u današnjoj situaciji ni mnogi drugi nemaju novaca za vlastite potrebe, kamoli za pomoć drugima, pa sa zebnjom govori kako ni sama ne zna hoće li njezina priča naići na plodno tlo. Unatoč tome što iznos koji im je potreban nije velik.

– Ne znam kako će drugi reagirati na moju molbu za pomoć, ali drugog izlaza nemam, iskrena je ova hrabra Zadranka koja zadržava optimizam unatoč svemu što joj se u životu događa.





Related Articles

Back to top button