112ZadarZadne-Izdvojeno

DOBIO PET GODINA ZATVORA ZA SILOVANJE MALOLJETNICE – Učio je “growlati” nazive spolnih organa!

policija5Zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode izjednačenog sa silovanjem kojeg je počinio nad maloljetnicom, u petak je na Županijskom sudu u Zadru na pet godina zatvora nepravomoćno osuđen 38-godišnji Zadranin javnosti poznat kao organizator koncerata i glazbenih događanja.

Dosad neosuđivanom 38-godišnjaku, koji je tijekom izricanja presude rukavom brisao suze, sudac Boris Radman odrezao je petogodišnju kaznu zbog čega je nakon objave sa lisicima prvi put sproveden u istražni zatvor u Zadru. Kao otegotnu okolnost u izricanju kazne sudac je uzeo njegove manipulativne sposobnosti, te teško zdravstveno stanje djevojke koja se zbog posttraumatskog straha liječila u psihijatrijskoj ustanovi. Znajući da nikada nije imala spolni odnos, Zadranin se maloljetnici predstavljao kao ugledni menadžer obećavši joj da će svirati u različitim bendovima. Za cijelo vrijeme trajanja postupka 38-godišnjak se branio sa slobode, a sa suđenja je zbog zaštite žrtve od početka postupka isključena javnost.

– Prema maloljetnim nezaštićenim osobama, 38-godišnjak je u cilju zadovoljenja pohote, postupao sa znanjem i htijenjem pri čemu su do izražaja došle njegove manipulativne sposobnosti. U obrani nije pokazao žaljenje već je kazao da bi djevojku volio pogledati u oči da mu ona kaže je li joj to učinio. Ovakvom kaznom želimo utjecati na sve moguće počinitelje ovakvih kaznenih djela – kazao je sudac Boris Radman u obrazloženju presude.

Nemili događaj zbio se, prema optužnici, 28. lipnja 2011. godine u stanu u zadarskoj Varoši gdje je 38-godišnjak spolno zlostavljao maloljetnicu, inače povremenu konzumenticu droga, nakon što joj je obećao 300 kuna. Prije nego što joj je dao novac zahtijevao je da sjedne na kauč nakon čega ju je počeo dirati, te joj stavljati ruke pod majicu. Potom je skinuo hlače i zatražio oralno zadovoljavanje što je djevojka odbila, no on joj je potom skinuo hlače i silovao je prstom iako se ona cijelo vrijeme opirala rukama i nogama. Odustao je tek kada ga je udarila koljenom u trbuh. Nakon dva tjedna djevojka je sve prijavila policiji, a njezin iskaz vještaci su ocijenili vjerodostojnim i životnim. Utvrdili su da je maloljetnica proživjela tešku traumu zbog čega se samoozljeđivala, osjećala “ljigavo”, te udarala glavom o zid.

Utvrđeno je da je 38-godišnjak iskoristio njezin sukob s roditeljima, te sklonost drogama kako bi došao do spolnog kontakta. Učio ju je “growlati” riječi poput naziva spolnih organa, dok je druge maloljetne djevojke preko Facebooka pitao “jesu li se ikada kao odrasle pomokrile u hlače” i “bi li se htjele pomokriti po svom dečku”. Takve i slične kontakte preko društvene mreže Facebook održavao je sa još dvadesetak maloljetnih osoba sve u cilju da, kako je rekao sudac Boris Radman, ostvari spolni kontakt.





Related Articles

Back to top button