ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Poziv djeci starijoj od 5 godina: Tornadele započinju s novim upisima!

2Zadarska plesna udruga Tornadele nakon ljetnih praznika od 09.09.2014. počinje sa novim programom. Pozivaju se sva djeca od 5. godina pa nadalje koja su zainteresirana za uključivanje u cheerleading i plesne programe.
Osnovni cilj Udruge Tornadele je okupljanje djece i mladeži koja će kvalitetno ispunjavati svoje slobodno vrijeme, odlazak na državna i natjecanja na europskoj i svjetskoj razini na kojima će prezentirati grad i županiju. U svakom slučaju, radi se o druženju djece i mladeži i prezentiranju njihove kreativnosti kroz pokret, te ujedno njihovom aktivnom sudjelovanju u stvaranju kulturnog, sportskog života naše zajednice.
Tornadele djeluju dvadesetu godinu za redom kao jedina cheerleading skupina na području Zadra i zadarske županije .
4Cheerleading je odnedavno priznat i kao sport, a možemo ga definirati kao kombinacija plesa i gimnastičkih elemenata s raznim skokovima, dizanjima i piramidama. Cheerleading koreografije izvode ženski i muški plesači.
Cheerdance (pompon ples) razlikuje se od samog cheerleadinga po tome što koreografije ne smiju sadržavati akrobatske elemente, piramide i dizanja. Cheerdance je atraktivan i dinamičan sportski ples s eksplozivnim i brzim kretnjama u kombinaciji s navijačkim skokovima i piruetama. Posebna pažnja se posvećuje plesnoj tehnici, jačanju samopouzdanja, mimici lica, energiji te usklađenosti grupe.
Zadarska plesna udruga Tornadele organizator je brojnih državnih i međunarodnih prvenstava, plesnih kampova te radionica. U sklopu projekta Udruge “Cheer For Life” članovi su uključeni u brojne humanitarne akcije, te u rad na hrvatskom cheerleading časopisu. Članice Udruge aktualne su državne prvakinje u cheerdance kategoriji, te ujedno i predstavnice Republike Hrvatske na nadolazećem Svjetskom Cheerleading prvenstvu u okviru hrvatske cheerleading reprezentacije.
Upisi u cheerleading i plesne programe započinju od 09.09.2014. u terminu od 18-20h utorkom i četvrtkom u sklopu SC Višnjik.
Za sva dodatna pitanja i informacije možete se obratiti na broj 091 3569 772, na E-mail udruga.tornadele@gmail.com ili direktno putem službene stranice www.tornadele.com.





Related Articles

Back to top button