ZadarZadne-Izdvojeno

Posao kineziologa u gradskom vrtiću dobio sin bivše HDZ-ove saborske zastupnice

nevenka marinovic 27.06.2011. saborska zastupnica na presici u kukljiciZa popularni sportski program u vrtićima, koji je za zadarske gradske dječje vrtiće “Radost” i “Sunce” početkom godine odobren i verificiran u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, zaključen je natječaj za voditelja – u “Suncu” je posao dobio Ivan Marinović, sin bivše saborske zastupnice i tajnice Županijskog odbora zadarskoga HDZ-a Nevenke Marinović.

– Cjelokupni postupak izbora kandidata obavila je stručna služba Dječjeg vrtića “Sunce” i Upravno vijeće vrtića. Drugo nemam što reći, osim što uvijek naglašavam da treba poštovati princip izvrsnosti pri izboru kandidata za posao, bez obzira na to tko je čiji sin – komentirao je pročelnik gradskog Odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić.

Uvođenjem sportskog programa u dva zadarska gradska vrtića, gradska uprava obvezala se financirati dvojicu kineziologa zaposlenih na stalno. Na natječaj se u svaki vrtić javilo 30-ak kandidata, a u najvećem broju isti su kandidati predali molbu za posao kineziologa u oba vrtića.

Temeljita provjera

– Tu zaista nema ništa sporno, tko je čiji sin. U Upravnom vijeću “Sunca” pet je članova, ja sam predsjednica, i svi smo jednoglasno izabrali Ivana Marinovića, na prijedlog ravnateljice “Sunca” Ane Dunatov i njezina stručnog tima koji je ispitao sve kandidate – kaže Anita Radetić, predsjednica Upravnog vijeća “Sunca”, inače pomoćnica Grozdane Perić, pročelnice Odjela za financije Grada Zadra.

Da je Ivan Marinović bio najbolji kandidat od trideset prijavljenih, tvrdi i ravnateljica “Sunca” Ana Dunatov.

– Sa svim kandidatima obavili smo razgovor, jer nitko od njih do sada nije radio na zamjenama u našoj ustanovi. Svi su nam bili novi i morali su proći temeljitu provjeru. Bilo je i dobrih i loših kandidata, a pri odluci o izboru Ivana Marinovića prevagnulo je to što je on pokazao visoku razinu senzibiliteta za rad s malom djecom.

To sam tražila i to sam kod njega pronašla. U sportski program uključena su sva djeca koja pohađaju vrtić, njih oko 800, dakle, tu imamo i djecu u dobi od samo godinu dana iz jasličnih skupina – kazala je Ana Dunatov, dodajući da su neki kandidati zamislili strogoću i “tvrdu” disciplinu u provođenju sportskog programa s predškolcima, što za djecu nije dobro, dok je kod nekih bilo vidljivo da im na prvome mjestu nisu djeca, nego osobni interesi poput pripremanja doktorata.

– Ivan Marinović neće dobiti ugovor na neodređeno vrijeme, nego ga čeka probni rok u kojem će morati dokazati da je najbolji – istaknula je Ana Dunatov.

Nema položen stručni ispit

Marinović nema položen stručni ispit, ali natječaj je predvidio takvu mogućnost. Marinović će tako paralelno s potpisivanjem ugovora morati naći priliku za stažiranje u nekoj od škola, te nakon stažiranja položiti stručni ispit.





Related Articles

Back to top button