Zadar

Pomozimo našoj Antoniji Maričić u utakmici “za životnu medalju”

Antonia Maričić (22), mlada je Zadranka koja je u svibnju prošle godine oboljela od malignog Hodgkinovog limfoma i koja se od tad ustrajno i hrabro bori s tom teškom bolešću.

Prošla je Antonia u svojoj borbi za zdravlja brojne kemoterapije, hospitalizacije, besane noći… Ali vedri duh, osmijeh, optimizam, obitelj, momak i brojni prijatelji nisu je nikad napuštali.

na kojem je u prekrasnoj i dirljivoj atmosferi prikupljeno oko 9 tisuća kuna za pomoć u Antonijinom liječenju.

Kako život ponekad zaista piše nevjerojatne priče, Antonija se početkom 2015. godine bez velikog ramišljanja uključila u akciju “Kosa ljubavi” koju su pokrenule dvije Zagrepčanke Marijana Čergar i Biljana Bjelajac Poznić i u kojoj je darovala svoju prekrasnu dugu kosu za izradu perika za djecu koja tijekom liječenja uslijed kemoterapija ostanu bez kose.

No sudbina je htjela da je Antonia u svibnju prošle godine i sama oboljela od teške maligne bolesti te je zbog kemoterapija i ona ubrzo ostala bez kose.

– Ne dam se ja bolesti, a ne! Za mene je ovo jedna životna epizoda koja će proći, koja će me promijeniti nabolje kao što promijeni svih koji se susretnu s teškom bolešću. Epizoda iz koje sam naučila što je u životu zapravo važno i vrijedno. Nemojte misliti da nisam plakala, jesam.

Nakon što sam izašla iz ordinacije gdje sam saznala da moram na kemoterapiju i da ću, uz sve, ostati i bez kose. Dok mi je liječnica govorila još sam bila u šoku. Tek kasnije kad sam izašla, kako mi Dalmatinci volimo reći, mi je došlo do glave što je zapravo rekla, kazala je Antonia za Slobodnu Dalmaciju.

Antonijin borba, optimizam i zarazan osmijeh koji stalno lebdi na njezinom licu, koncem prosinca potakao je Biljanu Bjelajac Poznić, suosnivačicu vala dobrote “Kosa ljubavi” da  na Facebooku pokrene akciju u kojoj bi se skupila sredstva za Antonijina brojna putovanja u Zagreb na kemoterapije i liječenje, te za preparate za jačenje imuniteta.

Uključite se i vi! Podaci za uplatu pronaći ćete na općoj uplatnici  u Biljaninom statusu ispod!

Untitled-2





Related Articles

Back to top button