Zadar

Polovina se opet kandidirao za predsjednika SDP-a!

Dušan Polovina Lungo podnio je kandidaturu ne samo za predsjednika SDP-a, nego i za člana Glavnog odbora te za člana Predsjedništva SDP-a. Time je broj kandidata za nasljednika Zorana Milanovića povećan na devet, a zatražio je i suglasnost stranke za kandidaturu za gradonačelnika Zadra na lokalnim izborima.

Polovina se bio kandidirao i na prošlim stranačkim izborima za predsjednika stranke kada su se za tu dužnost nadmetali Zoran Milanović i Zlatko Komadina. On tada nije prikupio dovoljan broj potpisa za ulazak u izbornu trku.

Sada se kandidirao za sve tri dužnosti u stranci, a uz to je još 30. kolovoza središnjici SDP-a na Iblerovom trgu poslao dopis o svojoj namjeri da se kandidira i na lokalnim izborima za gradonačelnika Zadra. Ta informacija, sudeći po reakciji predsjednice zadarskog SDP-a Sabine Glasovac još nije došla do Zadra, odnosno do nje. Zašto se Lungo kandidira za sve ove dužnosti:

– Za dužnosti u stranci sam se kandidirao jer želim doprinijeti da se sredi stanje u državi, da budem bliže oltaru. A za grdonačelnika Zadra sam se kandidirao jer smo ostali bez gradonačelnika, kaže Polovina.

U najmanju ruku očekuje da će dobiti priliku u medijima reći svoje viđenje o stanju u državi, stranci odnosno u gradu Zadru, a hoće li dobiti dovoljan broj potpisa za potvrdu kandidature i hoće li mu SDPdati podršku da se kandidira za gradonačelnika Zadra mu izgleda sada nije toliko važno.





Related Articles

Back to top button