ZadarZadne-Izdvojeno

Policija uhapsila trojicu radnika škvera i ženu u pokušaju proboja kordona

nauta__policija_1397468981Kako je počeo rat na mom otoku, tako bi se mogla parafrazirati situacija u Veloj Lamjani na koju je noćas izvršen desant jakih snaga interventne policije.

Radnici Nauta Lamjana blokirani od kordona policije, pokušali su probiti štit interventne policije, pri čemu je uhapšeno troje radnika škvera te supruga jednog od radnika. Doznali smo to od Marija Košte, sindikalnog povjerenika. Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan također je jutros upućen na prostor Nauta Lamjane iz kojeg nam potvrdio kako su uhapšene četiri osobe zbog sumnje u prekršaj remećenja javnog reda i mira.

Novi i stari stečajni upravitelj, Alein Khan i Ivan Rude ušli su u Nauta Lajmanu. Već prije radnici škvera stavili uteg od 10 tona na ulaz u glavnu zgradu, gdje bi se trebala obaviti primopredaja. Oni su doveli dizalicu pa će ga vjerojatno ukloniti, prenosi nam Košta.

I dok se pojedini radnici škvera požalili novinarima da su prilikom proboja bili i udarani, novinari od glasnogovornika Žodana nisu mogli dobiti informaciju o broju policajaca na intervenciji. Žodan je na Trgovački sud u Zadru preusmjerio pitanje je li stečajni upravitelj Alein Khan u Nauta Lamjanu prebačen policijskim gliserom.





Related Articles

Back to top button