ZadarZadne-Izdvojeno

Policija potvrdila: Božidar Kalmeta je lagao, nije bilo nikakvih prijetnji bombama!

imagePolicija nije dobila prijavu iz gradske uprave da se prijetilo „bacanjem bombe” na Gradsku vijećnicu, rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske na pitanje zbog čega je policija u subotu osiguravala Gradsku vijećnicu u kojoj se odvijala sjednica Gradskog vijeća.
Policija je bila na Trgu u sklopu redovnog održavanja javnog reda i mira i potencijalno zanimljivih sigurnosnih događaja, pojasnio je Žodan. Za sigurnost Gradske vijećnice brinu zaštitari koje je Grad Zadar angažirao, dodao je Žodan. Policija će to raditi i danas, kada se nastavlja sjednica Gradskog vijeća.
Ona je u subotu ujutro počela pretresom vijećnika, ali i novinara te fotoreportera. Tražila se bomba kod gradskih vijećnika. Pretresalo ih je osmero zaštitara koje je angažirala gradska vlast. Inače ih je dvoje, danas ih je četvorica, kazao je za govornicom gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Na ogorčenje takvim ponašanjem koje je izrazila SDP-ova vijećnica Irena Dragić, gradonačelnik Zadra pojasnio je kako su to bile sigurnosne mjere koje su oni tražili zbog prijetnji izračenih u javnosti.

Prijetnje su došle od Akcije mladih, točnije vijećnika Ante Rubeše koji je sam priznao u javnosti kako je u bijesu zbog izbora Vijeće MO Brodarica vikao lopovi, fašisti izlazeći iz Gradske vijećnice te je na Trgu došlo do sukoba s bivšim vijećnikom Petrom Špikom zbog čega su obojica završili na policiji. Međutim, policija nije privela Rubešu na obavijesni razgovor zbog prijetnji da će baciti bombu na Gradsku vijećnicu.

 





Related Articles

Back to top button