112ZadarZadne-Izdvojeno

Policija napisane prijetnje Ivici Nevešćaninu prebacila komunalnim redarima

grafit__vi_njik_1425026096Netko jako mrzi novinare, toliko da otvoreno prijeti novinaru Slobodne Dalmacije Ivici Nevešćaninu, kako će ga „mrak progutati”.

Poruka je to, napisana, pa čak i potpisana (pun je Višnjik prepoznatljivog rukopisa) na pročelju devastirane zgrade vojničke menze. A na zidu umjesto poznate parole „smrt fašizmu”, netko je najvećim zlom proglasio novinare, pa im je poželio smrt. Nimalo ugodni natpisi otkriveni su jučer nadomak SC Višnjik.

Policija je bila na tom mjestu, ali su lopticu bacili komunalnim redarima. Tako to rade, kazali su nam u PU zadarskoj, u svim slučajevima kada netko prijavi „grafit”. Pa valjda redari moraju tragati za autorima. Ili naložiti da se briše, kao što se to radi s nekih vidljivih fasada za neka druga imena.

Policija nije podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja za prijetnju, kao što je to napravila dan ranije kada se prijetilo gradskim službenicima. Čekaju da novinar, imenom i prezimenom prijavi prijetnju, pa će ga pozvati na razgovor. Iako se radi o javnom prostoru policija to nije napravila po službenoj dužnosti, protiv nepoznatog počinitelja, barem radi privida sigurnosti građana ovog grada. Makar oni bili i novinari, koje ubijaju, zar ne?





Related Articles

Back to top button