112Vijesti

Pokušaj ubojstva predsjednika HND-a Saše Lekovića: “Skratili” mu vijke na kotačima

Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, pukim slučajem je u četvrtak izbjegao po život opasnu prometnu nesreću za koju je, prema svemu sudeći, odgovoran zasad nepoznati počinitelj koji mu je prepilio dva vijka na kotaču automobila, piše Dnevnik.hr.

“Putovao sam službeno u Novi Sad i već tijekom puta sam osjetio da teško kontroliram automobil. Nekih deset kilometara nakon što sam ušao u Srbiju morao sam stati i pozvao sam vučnu službu. Već sam tada vidio da je prednji desni kotač iskrivljen i da nedostaju neki vijci na njemu, pa sam ih pronašao i predao mehaničaru kojem je vučna služba odvezla automobil. On mi je potvrdio da su dva vijka prepiljena dopola pa su tijekom vožnje pukli”, rekao je Leković za Dnevnik.hr, dodajući da se to dogodilo u četvrtak navečer.

Siguran je da su mu vijci prepiljeni u Hrvatskoj, ali ne može znati kada, jer se automobilom rijetko koristi u Zagrebu, gdje uglavnom putuje biciklom ili javnim prijevozom. “Prijavit ću slučaj policiji kad se vratim, ali reda radi, ne očekujem da nađu onoga tko mi je to napravio. Moguće je da su vijci prepiljeni mjesecima ranije”, kaže Leković.

Ovo nije prvi slučaj da mu netko radi o glavi na sličan način. Prije nekoliko godina, dok je putovao prema Osijeku, također je osjetio da mu se automobil neobično ponaša. Zaustavio se na benzinskoj pumpi i ustanovio da su mu sva četiri vijka na kotaču otpuštena

U Hrvatskom novinarskom društvu su šokirani informacijom da je netko prepilio vijke na kotaču Lekovićevog automobila, no zasad neće ništa činiti dok se on ne vrati u Zagreb. 





Related Articles

Back to top button