VijestiZadne-Izdvojeno

Pogledajte jezivu “prisegu časnika Hrvatskih domoljubnih snaga”

Vojska-A-HSP-659x420Prošle subote policija je spriječila postrojavanje tzv. stranačke vojske Autohtone – Hrvatske stranke prava (A-HSP) na glavnom zagrebačkom trgu, no to ih nije omelo u nekim drugim aktivnostima. Isti taj dan u prostorijama stranke održana je prisega novih 30 članova pravaške ‘vojske’. Ljudi u crnom zaklinjali su se u očuvanje još crnjih ideala.

Tekst prisege, u kojem se zaziva na pomoć Boga i istovremeno prijeti “oslobađanjem Hrvatske od ropstva EU”, ledi krv u žilama.

“Zaklinjem se Bogom svemogućim, i svime što mi je sveto da ću se držati načela i pokoravati propisima, te bezuvjetno izvršavati sve odredbe vodstva hrvatskih domoljubnih snaga. Da ću svaku mi povjerenu tajnu najstrože čuvati i nikome je ne odati. Zaklinjem se da ću se boriti za oslobođenje države Hrvatske od ropstva zvanog Europska unija.

Zaklinjem se da ću jedanput izborenu hrvatsku državnu samostalnost i hrvatsku narodnu slobodu, čuvati i braniti. Ako se ogriješim od ovu prisegu, svjestan sam svoje odgovornosti za svaki svoj čin i da me po propisima ima stići kazna. Tako mi Bog pomogao. Amen!”, ponavljali su pred svojim vođama jednoglasno sulude rečenice.

Prisega se održala pod zapovjedništvom Zorana Marekovića, a prisutan je bio i “vrhovni zapovjednik” Dražen Keleminac i “načelnika stožera”, Marko Klein.

Podsjetimo, nakon što im je u subotu zabranjeno postrojavanje na Trgu Josipa bana Jelačića, otišli su na postrojavanje u Šestine, kod groba Ante Starčevića. No, njihov šef Dražen Keleminec je uhićen na putu do Šestina, zajedno s još četvero članova A-HSP-a.

Nakon Šestina, autohtoni prvaši su otišli braniteljima koji prosvjeduju pred ministarstvom u Savskoj 66.

Snimku pogledajte ovdje: http://youtu.be/waU-kPVqzj8





Related Articles

Back to top button