ZADAR SportZadne-Izdvojeno

POGLEDAJTE GOLOVE: Pobjeda Splita na Stanovima

Foto: Zvonko Kucelin, Zadarski list
Foto: Zvonko Kucelin, Zadarski list

Prvo kolo MAXtv Prve lige zatvoreno je ogledom Zadra i Splita u kojemu su nakon šokantne završnice s konačnih 1:2 (1:0) puni plijen odnijeli gosti.

Zadar je odlično otovorio utakmicu i poveo već u devetoj minuti kada je gostujućeg vratara Vukovića svladao Josip Ivančić. Pogodak je, čini se, bio postignut iz zaleđa.

S minimalnim vodstvom i vrlo dobrim dojmom domaćini su otišli na odmor, ali momčad Ferde Milina u sličnim situacijama puno je puta bila i prošle sezone. I rijetko su te priče imale sretan završetak.

Povijest se ponovila, Split je početkom nastavka potvrdio ulogu blagog favorita u ovom dvoboju i izjednačio golom svojeg najboljeg strijelca Mate Bilića. Iskusni napadač u 54. je minuti sam povukao loptu do 20 metara i pored neodlučne obrane od stative pogodio domaću mrežu.

Činilo se da dvoboj ide prema remiju, no u završnici su gledatelji vidjeli dva kaznena udarca. Prvoga je laktom skrivio Vedran Ješe, nakon čega je isključen i Zadar je morao nastaviti s igračem manje, a siguran realizator bio je ponovno Mate Bilić koji je tako pozpisao i svoj četvrti pogodak u sezoni.

Malo zatim dosuđen je kazneni udarac i za domaćina, ali vratar Andrija Vuković lijepo je obranio udarac Ivančića, ‘odužio’ se domaćem napadaču za pogodak s početka dvoboja i sačuvao Splićanima sva tri boda na početku novog prvenstva.

Split je tako ostao neporažen i u četvrtom službenom dvoboju nove sezone, a najveći ispit slijedi im u četvrtak na ciparskoj larnaci, gdje će zbog rata u Izraelu odigrati uzvratni dvoboj drugog pretkola Europske lige protiv izraelskog doprvaka Hapoela iz Beer Sheve. Podsjetimo, u uzvrat ‘nose’ pobjedu iz Splita rezultatom 2:1.

Golove pogledajte ovdje:

 





Related Articles

Back to top button