112

Podmetnut požar na kući Šime Buškulića

Na obiteljskoj kući Šime Buškulića, tajnika udruge Vir bez podjela, pola sata iza ponoći buknuo je požar. U tom trenutku u kući su spavali Buškulić i supruga. U incidentu nisu ozlijeđeni, a evo što o svemu za naš radio kaže Buškulić…

           Uzeo sam šmrk i počeo to odmah gasiti, vatra se proširila na unutrašnji dio kuće gdje su gorili prozor i vrata, uspio sam i to sanirati na veliku sriću to je bilo tik iza tog zapaljenja, srića što se supruga uspjela na vrijeme probuditi i čuti to tako da sam ja to uspio sanirati i bez pomoći vatrogasaca. Nazvao sam pliciju, kad su oni došli uvidjeli smo da su tu bile kante s benzinom, da je tu bila piljevina namočena benzinom...kazao nam je Buškulić.

– Imate li kakve sumjnje  tko je to mogao učiniti ? Jeste li s kim u sukobu ?

        Ja nisam s nikim u sukobu niti sam ikad bio, ja sam tajnik te udruge , mi se borimo protiv nepravde, uvijek je bilo da oporba mora prigovarati , mora reći nešto. Ovo je bio klasičan pokušaj ubojstva, jer ako netko uđe u moju kuću di ja spavam i netko mi ide zapaliti, to je provala, uništavanje imovine i pokušaj ubojstva.  

U zadarskoj policiji sumnjaju da je požar na kući podmetnut. Evo i izjave policijskog glasnogovornika Elisa Žodana: 

        Oko ponoći zaprimljena je dojava o požaru na kući u vlasništvu 58-ogodišnjaka na Viru. Nakon dovršenog očevida sumnja se da je nepoznati počnitelj namjerno izazvao požar na ostakljenoj terasi kuće pri čemu je nastupila velika materijalna šteta. Protiv nepoznatog počinitelja podnosi se prijava Državnom odvjetništvu a kriminalističko istraživanje događaja se nastavlja.  





Related Articles

Back to top button