ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Pobjeda! Srebro! Prva liga?

KSO_1584Prošle subote su naši vaterpolisti nanijeli prvi ovosezonski poraz novome-starom prvaku VK Opatiji (13:10) i zahvaljujući tome se okitili srebrnim medaljama.

Slavilo se ove subote na bazenu Višnjik! Naši vaterpolisti, u derbiju posljednjeg kola 1.B vaterpolo lige, slavili su protiv VK Opatije 13:10.

Teška utakmica, velikog značaja za Zadrane, protiv protivnika koji je želio ostati neporažen u ovoj sezoni.

Od početka utakmice gosti pokazuju zašto su najbolja momčad ove sezone. Kvalitetnom i pokretnom obranom, te brzom tranzicijom u napad, žele iskoristiti svaku pogrešku u napadu Zadrana za razvijanje kontre i polukontre. Međutim naši momci su koncentrirani i ne daju im puno takvih prilika. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 6:5 za goste.

3. četvrtina. Najbolja četvrtina Zadrana u ovoj sezoni. Na krilima Tornada, potopili su goste njihovim oružjem – obranom i polukontrom. Serija 5:0, kojom su prelomili utakmicu u svoju korist. Do kraja utakmice su vrlo koncentrirano i pametno održavali prednost do konačnih 13:10.

U momčadi domaćina, Zeljak je postigao 4 pogotka, Sabioni 3, Štefanek 2, a braća Šarić i braća Torić po 1.

Nakon utakmice, održana je podjela medalja i pehara pobjedniku 1.B vaterpolo lige, kojeg je ove sezone (ponovno) potpuno zasluženo podigla ekipa VK Opatije.

Ovim rezultatom Zadrani su pokazali da imaju kvalitetu za natjecanje u 1. (regionalnoj) ligi. Sada je na potezu Grad i potraga za sponzorima… Samo oni mogu omogućiti da iduće sezone, najljepši grad, sa najljepšim bazenom u Hrvatskoj, ugošćuje najbolje svjetske vaterpoliste.

Hvala svima koji su ove sezoni bili uz nas i bodrili nas u pobjedi i porazu.

SVIM SRCEM ZA ZADAR!





Related Articles

Back to top button