ZADAR Sport

Plivači PK Zadra vratili se s 14 zlatnih i 9 srebrnih medalja

Foto: PR
Foto: PR

Pet plivača PK Zadar sudjelovalo je na Olimpijadi mladih u Italiji, gdje je od od 25. do 30. kolovoza održano 5. izdanje Giochi del tricolore 2015.

– S ostalim klubovima našeg grada (KK i ŽKK Zadar, RK i ŽRK Zadar, OK i ŽOK Zadar, JK Zadar i PK Jadera) i Gradom Zadrom kao „gradom prijateljem” domaćinskoga grada Reggio Emilia i plivači Zadra bili su dio manifestacije koja se održava svake četiri godine, a okuplja oko 3000 sportaša u dobi od 11 do 19 g. iz 15 zemalja cijeloga svijeta.

Osamnaest gradova prijatelja, Zadar kao jedini iz Hrvatske, sudjelovalojee na ovom velikom događaju koji spaja mlade sportaše iz cijelog svijeta sa ciljem sudjelovanja u natjecanjima, druženja, razvoja fair-playa, srčanosti, povezanosti i timskoga duha. Ekipa sportaša grada Zadra došla je u svoj Grad sa velikm brojem medalja, prvih plasmana u ekipnim sportovima i plasmana u najboljih troje. Natjecanja, ali i poznanstva i druženja 18 Gradova iz Kine , Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Moldavije, Nizozemske, Hrvatske, Palestine, Slovenije, Južne Afrike, Španjolske i Amerike bila su svakodnevna, a najveću podršku zadarski sportaši su pružali jedni drugima glasnim navijanjem na tribinama sportskih dvorana u Reggio Emiliji.
Odabrana ekipa od 5 plivača „Zadra” ovaj su nastup izborili na temelju uspješnosti u 2015.g.: Tea Kadić, Anna Mladenović, Petra Rudić, Antonio Milin i Filip Petani putovali su u pratnji trenera Željka Olujića, rekla je trenerica kluba Josipa Nekić.

Plivalo se u tri dobne kategorije, a plivači PK Zadar osvojili su 14 zlata (Tea Kadić 5, Filip Petani 3, Antonio Milin, Petra Rudić i Anna Mladenović po 2 zlata), 9 srebra (Mladenović 3,Rudić ,Petani i Milin 2) i 2 bronce (Milin i Rudić). Plivači su nastupili i bili nagrađeni medaljama (plivači 3., plivačice 1. i 2.) u štafetama sa plivačima iz PK Jadera a plivačice i u štafeti mješovito sa plivačicama iz Moldavije i Amerike.

– Kao i uvijek, ovo natjecanje ostavilo je dojam na sve sportaše i posebno lijepa sjećanja na otvaranje natjecanja, druženja i zabavu. Sretni samo da je baš grad Zadar taj koji predstavlja Hrvatsku na ovako velikoj i zanimljivoj manifestaciji; a svi sportaši pokazali su se u najboljem svjetlu ispod boja svoje zastave, zaključila je Nekić.





Related Articles

Back to top button