IzdvojenoZadar

Plenković: “Nije izgledno da gospodin Kalmeta bude ponovno kandidat na izborima u svibnju 2017.”

SDP-ov zastupnik Željko Jovanović na današenjem Aktulanom satu u saboru nije mogao zaobići svoju omiljenu temu Božidara Kalmetu i optužnicama protiv zadarskog gradonačelnika.

– Svakog tjedna optužnica jedna, kazao je Jovanović i dodao da su te optužbe jako teške. Podsjetio je na slogan HDZ-a “Vjerodostojno” i upitao ga je li tražio od Kalmete da podnese ostavku na svoje dužnosti.

– Njegovo produkcijsko djelo vjerojatno će biti nominirano za Oskara za korupciju,  dodao je Jovanović.

Plenković je u odgovoru rekao kako Kalmeta nije zastupnik u Hrvatskm saboru već gradonačelnik Zadra.- Očekujem da u ovim novim okolnostima prvo o tome raspravi Županijski odbor (kojeg je predsjednik B. Kalmeta, op.a) a Predsjednišptvo HDZ-a će sjednicu održati početkom prosinca. Nije izgledno da gospodin Kalmeta bude ponovno kandidat na izborima u svibnju 2017. U hrvatskom pravnom sustavu postoji presumpcija nevinosti. Nikoga unaprijed ne želim stigmatizirati ni dovoditi u nepovoljan položaj, rekao je Plenković.

– Kako to da za vas institut presumpcije nevinosti nije vrijedio i za vašeg predsjednika Tomislava Karamarka? Da se tako razmišljalo ranije, vi sada ne biste bili predsjednik HDZ-a. To su dvostruki kriteriji, uzvratio mu je Jovanović.

– Imamo primjer Životinjske farme – svi su jednaki, ali HDZ-ovci su malo jednakiji, zaključio je  SDP- ov zastupnik Jovanović.

Foto: 057info





Related Articles

Back to top button