ZadarZadne-Izdvojeno

Planirani Stephanien povratak odgođen do daljnjega

Planirani povratak u Hrvatsku s liječenja u Chicagu malene Stephanie Milda iz Zadra koja je svojom molbom za pomoć ujedinila hrvatsku javnost čime joj je  omogućeno ovo kvalitetno i skupo liječenje u inozemstvu, odlukom liječničkog tima odgođen je do daljnjeg.

Stephanie od početka studenog u Chicagu, nakon teške i zahtjevne operacije mozga – ACM sindroma, svakodnevno polazi fizikalnu terapiju. Pregledavši Stephanie i najnovije nalaze liječnik koji je operirao Stephanie, dr. David Frim, rekao je kako oporavak napreduje, a početkom ovog tjedna propisao joj je i dodatnu terapiju koju mora proći temeljem njegovog stručnog mišljenja, a koja će uvelike doprinijeti njenom postoperativnom oporavku koji zahtjeva dugotrajne terapije.

Kako je i sam prije najavljivao, Stephanie neće pustiti na zahtjevan i dugotrajan put do Europe dokle god ne bude na to u potpunosti spremna. Kazao je kako su postoperativne terapije kod Arnold Chiari melformacije dugotrajne i kako smatra da je najbolje da za sada ostanu pod nadzorom američkog liječničkog tima koji je sindrom kod malene Stephanie uspješno otklonio.

S obzirom da krajem sljedećeg mjeseca predstoji nova detaljna kontrola nakon propisanih terapija, Stephanie do daljnjega ostaje na liječenju u Chicagu, a povratak planiran za kraj ovog mjeseca odgađa se za kraj ove ili početak sljedeće godine, ovisno o krajnjoj odluci liječničkog tima i Stephanienog liječnika dr. Frima.

Obitelj Milda od samih početaka kampanje za Stephanie namjerava mogući preostali novac donirati u dobrotvorne svrhe za djecu kojoj je potrebno liječenje od ACM-a. „Konačni troškovi Stephanienog liječenja u Chicagu još uvijek su nepoznati s obzirom da je u tijeku postoperativna terapija. Svako dodatno liječenje zahtijeva i dodatni trošak izvan troška same operacije. Po povratku Anite i Stephanie iz Amerike javnosti ćemo predočiti završni izvještaj, a novac koji neće biti potreban Stephanie donirat ćemo drugoj potrebitoj djeci koja boluju od ACM sindroma.”, rekao je otac Ivica koji se krajem listopada radi poslovnih obveza i školskih obveza Stephaniene sestre Melanie vratio iz Chicaga.





Related Articles

Back to top button