ZadarZadne-Izdvojeno

Pirotehničari i turiste upozorili na teško stanje i opasnost brojnih područja

Pirotehničari koji su zbog smanjenja sredstava za razminiranje završili na burzi rada, u subotu ujutro, u centru Zadra, turistima su dijelili letke na kojima piše kako je Hrvatska minski opasna zemlja i kartu s ucrtanim minskim poljima.

Uz poruku “Sretan put i dođite nam ponovno” stoji brojka od 2087 stradalih civila i turista koji su stradali od mina, od čega njih 522 smrtno.

Na ovakav antipropagandni potez u turističkom gradu odlučili su se, kažu, zbog neodrživog stanja i nedostatka novca u razminiranju koje je rezultiralo time da 20 od ukupno 30 tvrtki koje se bave ovim poslom nemaju čime platiti pirotehničare i šalju ih na burzu. Predsjednik Novog sindikata, Mario Iveković, u subotu je u Zadru rekao kako Vlada već mjesecima ne odgovara na njihove na njihove zahtjeve.

– Sada je na čekanju 50 pirotehničara iako je u Hrvatskoj ostalo 700 četvornih kilometara za razminiranje. Nas šalju na burzu i uništavaju naše poslodavce jer nemaju novca, a onda preko drugog ministarstva daju ogromne novce za poticanje zapošljavanja. To je suludo- kazali su jučer u Zadru nezadovoljni pirotehničari.





Related Articles

Back to top button