VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Petrov poručio Petrini: “Sjednimo za stol i dogovorimo se!”; Petrina: Ja sam za”

Božo Petrov i Stipe Petrina
Božo Petrov i Stipe Petrina

Iako je od izjave Stipe Petrine kako je Gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov igrač HDZ-a, prošlo svega nekoliko tjedana, stvari su se, kada je u pitanju ‘pomirba’, počele odvijati na najbolji mogući način za ‘nezavisne’ u 9. i 10. izbornoj jedinici.

U razgovoru za ZDNews.hr, Petrov je izjavio kako je spreman i službeno sjesti za stol s načelnikom Primoštena, Stipom Petrinom, kako bi i formalno dogovorili suradnju u kojoj bi obje nezavisne liste podržale jedna drugu, ona Bože Petrova Stipu Petrinu i najvjerojatnije Akciju Mladih Zadar u 9. izbornoj jedinici i ona druga u kojoj bi NL Stipe Petrine i Akcija Mladih Božu Petrova i gradonačelnika Omiša Ivana Kovačića i njegovu nezavisnu listu u 10. izbornoj jedinici.

– Za mene tu nema prostora svađi, po meni je gospodin Petrina ‘izletio’ sa svojom izjavom o tome da sam ja HDZ-ov igrač samo zato jer nije dovoljno informiran. Također, ne mislim da će to sve tako završiti. Trebamo ipak pustiti da vrijeme odradi svoje. U daljnje izjave preko medija neću ulaziti. Mislim da smo dovoljno sazreli tako da bude više razgovora, a manje izletavanja s netočnim i neprovjerenim informacijama – kazao je Petrov za ZDNews.hr.

S druge pak strane, Stipe Petrina prihvaća i kako kaže, uvijek je bio za razgovor.

– Uvijek sam spreman za razgovor i nadam se da će do njega doći. Ukoliko Božo Petrov i Most nezavisnih lista podrže našu kandidaturu u 9. izbornoj jedinici, onda je to – to. Podržat ćemo i mi njih i nema nikakve sumnje da bi to dobro bilo za nezavisni put kojega – kazao Petrina koji je postao nezavisni načelnik prije punih 14. godina.

Akcija Mladih je za dogovor sa Petrinom

Što se Akcije Mladih Zadar tiče, oni nemaju problema sa suradnjom s NL Stipe Petrina.

– Treba sjesti za stol i dogovoriti suradnju. Otvoreni smo za suradnju s gospodinom Petrinom kojega cijenimo, kao i druge nezavisne liste. Osobno mislim da je gospodin Petrina jako puno napravio za svoju općinu i za svoj kraj i ne vidim zašto se ne bi dogovorili – kratko će predsjednik Akcije Mladih Zadar, Ante Rubeša.

A kada će konačno doći do razgovora i možebitne suradnje i kako će se razviti cijela priča nezavisnih, ostaje nam za vidjeti. Međutim, jedno je sigurno, a to je da sukoba između Petrine i Petrova više nema.





Related Articles

Back to top button