ZadarZadne-Izdvojeno

Pedijatri dežuraju subotom, nedjeljom i blagdanima

dom zdravlja hitna pomocDežurstva pedijatara subotom poslijepodne, nedjeljom i blagdanima i u ovoj će godini biti financirana sredstvima iz proračuna Grada Zadra i Zadarske županije, za što je osigurano 120.000 kuna.

I iz Grada i Županije potvrdili su nam da su sredstva za financiranje dežurnih pedijatara osigurana, kao i proteklih godina iz proračuna tih dviju institucija, dok je Dom zdravlja Zadarske županije odgovoran za sastavljanje rasporeda dežurstava kao i za osiguravanje prostora za dežurstva.

– Godišnji troškovi dežurstva iznose 120.000 kuna od čega se iz proračuna Grada Zadra izdvaja 80.000 kuna, a preostali iznos od 40.000 kuna osigurava se iz proračuna Zadarske županije, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i odnose s građanstvom. I iz Županije su nam potvrdili kako su za ovu godinu planirali uplatiti 40.000 kuna.

– Već nekoliko godina ugovorom između Doma zdravlja, Zadarske županije i Grada Zadra dogovoreno je financiranje i rad dežurnih timova koje mi raspoređujemo. Timovi dežuraju u zgradi Doma zdravlja od subote poslijepodne do nedjelje navečer, rekao je Vitomir Rušev, pravnik Doma zdravlja Zadarske županije.

Inače na dežurstvima vikendom u većini slučajeva rade liječnici pedijatri iz zadarske bolnice dok subotom ujutro rade “ugovorni” pedijatri, ali taj je rad reguliran po posebnom rasporedu jer on spada u redovan rad pedijatara.





Related Articles

Back to top button