VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Peđa Grbin: Kalmeta je bio na čelu korupcijske hobotnice, trebao bi podnijeti ostavku i ostaviti se politike!

maxresdefaultSDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin pozvao je danas u Zadru zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra prometa Božidara Kalmetu da podnese ostavku zbog slučaja korupcije u Hrvatskim autocestama (HAC).

Grbin je zadarskog gradonačelnika pozvao da zbog tih afera podnese ostavku i da se ostavi bavljenja politikom. “Zbog toga što je bio na čelu jedne ovakve korupcijske hobotnice, ako ima imalo morala, trebao bi ponuditi ostavku i trebao bi se ostaviti bavljenja politikom”, rekao je Peđa Grbin.

“Ako on to napravi, a nadam se da hoće, onda mi kao odgovorna politička stranka moramo biti spremni za te izbore i prihvatiti odgovornost za upravljanje Zadrom”, poručio je.

U okviru istrage o izvlačenju novca iz Hrvatskih autocesta (HAC) šestorici osumnjičenih, među kojima dvojici bivših državnih tajnika HDZ-ovog ministra Božidara Kalmete – Zdravku Livakoviću i Milivoju Mikuliću, određen je jednomjesečni zatvor. Svi su osumnjičeni za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabu položaja i ovlasti te primanje i davanje mita.





Related Articles

Back to top button