Zadar

Pametno građanima nudi razrađene ideje i mjere

Kako izgraditi modernu, građansku, otvorenu i tolerantnu Hrvatsku sinoć su Zadranima govorili predstavnici stranke Pametno, predsjednica Marijana Puljak i potpredsjednica Kristina Vidan.

– Vrijeme je da svi zajedno preuzmemo odgovornost, aktiviramo se i vlastitim djelovanjem mijenjamo društvo na bolje. Hrvatska može i treba biti gospodarski razvijena zemlja, zemlja znanja i kvalitetnog obrazovanja. Za ove se ciljeve Pametno bori i od svojih principa ne odustaje – naglasila je u svom izlaganju Marijana Puljak te dodala – mladi su snaga Hrvatske i zato sada trebamo napraviti sve da oni imaju mogućnost izbora. Nadolazeći parlamentarni izbori prilika su da se Hrvatska okrene budućnosti.

Program Pametno proglašen je, od nekih analitičara, najboljim programom ikad napisanim u Hrvatskoj, liberalan je u ekonomskim postavkama, a zagovara zdravstvo i obrazovanje dostupno svima. Na to su u stranci Pametno izuzetno ponosni dok im se svakodnevno pridružuje sve veći broj ljudi iz cijele Hrvatske, među kojima je i veliki broj Zadrana. Osim u matičnom Splitu, stranka trenutno ima ogranke u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu i namjeravaju se kandidirati u svim izbornim jedinicama. 

– Građani nas prepoznaju. Kroz odgovorno i vjerodostojno političko djelovanje nudimo im razrađene ideje i mjere u svrhu društvenog i ekonomskog razvoja. Uz obrazovanje, Pametno u svom radu prioritet daje socijalnoj osjetljivosti i uključenosti. Brinemo o stvarnim potrebama društva – istaknula je potpredsjednica Vidan i navela iskustva iz Splita – u Gradskom vijeću borili smo se za poboljšanja za djecu s poteškoćama u razvoju, reagiramo na smanjenje broja pedijatrijskih timova, ukratko fokusiramo se na ljude i javni interes umjesto osobnog – zaključila je Vidan. 

Na pitanja zainteresirane publike odgovarali su i tajnik Pametno Ivica Puljak te Natalia Bazina, članica Predsjedništva stranke. Svi zajedno istaknuli su potrebu osobnog angažmana i važnosti nadolazećeg trenutka. Ne možemo više stajati po strani i čekati da netko drugi riješi sve naše probleme. Temelj cjelokupne promjene društvene klime jest bolje i drugačije obrazovanje te pružanje prilike najboljima u društvu da pokažu što znaju kako bismo svi zajedno ostvarili bolju Hrvatsku – zaključili su predstavnici Pametno svoje izlaganje u Zadru.





Related Articles

Back to top button