ZadarZadne-Izdvojeno

Pahlić: Nitko ne može uzurpirati prostore

pahli__1357306926Dvadesetak suvlasnika starog dijela Trgovinskog centra na Relji blokiralo je u utorak ujutro automobilima pristup rampi za iskrcaj robe. Stražnji dio centra, kroz koji se obavlja redovita opskrba prodavaonica, blokiran je samo dan uoči otvaranja novog supermarketa Spar Hrvatska, zbog čega je intervenirala policija.

− Nakon izlaska na teren po prijavi direktora Spara, vlasnici prostora upozoreni su da ne smiju blokirati dostavu i da problem moraju riješiti preko upravitelja centra, sukladno njihovu pravilniku − rečeno nam je u policiji. Nakon kraćeg vremena sudionici prosvjeda mirno su se razišli, a policija je prethodno obavila obavijesni razgovor s Darkom Pahlićem, predsjednikom Odbora suvlasnika, te Mladenom Miškovićem, savjetnikom zadarskoga Trgovinskog centra.

Suvlasnici su pokušali smijeniti upravu još početkom siječnja, nezadovoljni načinom na koji tvrtka Trgovinski centar Zadar godinama upravlja centrom na Relji. Iako je tada predstavnik dijela suvlasnika Darko Pahlić izjavio da je većina suvlasnika za izbor novog upravitelja, uprava nije smijenjena.

− Ovo što se dogodilo danas samo je kontramjera rampi i zaštitarima s kojima bivši upravitelj Trgovinskog centra Zadar već danima uzurpira našu zemlju.

Ovo je naš odgovor na njihovo zatvaranje naše čestice i zemlje za prolaz. Ovim potezom želimo pokazati da nitko ne može uzurpirati prostore kako želi za svoj interes. Iako su kamioni Spara normalno prolazili, dovođenje Spara samo je dokazalo da se sve radi za novi dio, a da se stari dio već godinama kontinuirano zapušta − kazao je Pahlić.

Dodao je da je 31. prosinca istekao tromjesečni otkazni rok dosadašnjem upravitelju koji je potpisalo 130 vlasnika poslovnih prostora.

− Kad vlasnici 51 posto prostora u nekom objektu donesu određenu odluku, ona se, prema zakonu, odnosi na cijeli prostor, a mi imamo suglasnost vlasnika više od 60 posto poslovnih prostora. Tražili smo privremenu mjeru, no sud nam je to odbio jer nismo dokazali nenadoknadivu štetu koja bi nastala ako se smjena ne dogodi.

No, unatoč tome, borbu ćemo nastaviti u sudskom postupku koji predstoji − kazao je Pahlić, dodajući da su upravu centra zbog nezakonitog poslovanja prijavili USKOK-u, Državnom odvjetništvu i policiji. Iz tvrtke TCZ Zadar kratko su poručili da su pozvali policiju nakon što je u servisnom dijelu Trgovinskog centra desetak suvlasnika s nekoliko automobila blokiralo pristupni prolaz za ukrcajne rampe kroz koji se obavlja redovita opskrba prodavaonica.

− S obzirom na to da se, osim opskrbe, istim putem osigurava i pristup vatrogasnim i bolničkim vozilima, evakuacija, odvoz smeća itd., zatražena je intervencija policije, nakon čega je uspostavljeno redovito stanje − kazala je direktorica Trgovinskog centra Zadar Maja Matković-Bilosnić.

 





Related Articles

Back to top button