IzdvojenoZadar

I ovog vikenda puno zabave na Adventu

Četvrtak prošao uz ritam zumbe i dobre stare evergreene

Jučer je na Trgu Petra Zoranića nastupila plesna škola Zara uz zumba dance od 18 sati s plesačima iz cijele Zadarske županije. Od 20 sati zabava se nastavila uz grupu Zadrani. Na adventu su posjetitelji uživali uz ritam mamba, bolera i cha-cha-cha uz kvalitetan repertoar evergreena iz šezdesetih i sedamdesetih godina.

Petak navečer uz Jet set bend

U petak, 9. prosinca na Trgu Petra Zoranića nastupit će Jet set bend je poznata tročlana skupina odličnih glazbenika iz Zadra koji zajedno djeluju više od 20 godina. Poznati su kao multiinstrumentalni bend koji izvodi odlične interpretacije domaćih i stranih hitova, ali imaju i poznate autorske pjesme poput već kultne Dite zadarsko. Njihov je stil jazzy pop uz autentičan mediteranski zvuk, a od instrumenata koriste flautu, saksofon, klavijature, gitare i konge.

Subota, 10. prosinca

U subotu u 10 sati održat će se dječja radionica izrade prigodnih ukrasnih kuglica salvetnom tehnikom. U 10.30 plesna grupa Djedovi sobovi izvest će kratki nastup – skupina djevojčica u kostimima sobova pleše na pjesmu Mariah Carey, All I want for christmass is you.

U 18 sati na redu je paljenje treće adventske svijeće u crkvi sv. Šime. Obred predvodi don Igor Ikić, vikar za pastoral, svijeću pali s. Marija Boroš, FDC. Sudjeluju župe, zajednice i zborovi: Belafuža, Puntamika i Voštarnica.

U 18.30 Nastupit će zbor OSS Buševec na trgu kod Adventskog vijenca.

OSS Buševec će u 19.30 održati Božićni koncert u Crkvi Sv. Donata u Zadru.

Tradicionalno zimsko gostovanje pod nazivom „TUROPOLJSKO SRCE – SRCU ZADRA” nastavlja se i ove godine. Turopolje časti Božićnim koncertom, ovaj put pjesmama iz cijele Hrvatske s naglaskom na tradicijske instrumente. Izvest će i folklorni program ulicama Zadra, a program završavaju degustacijom Turopoljske kotlovine i ostalih delicija Turopoljskog kraja na Forumu u nedjelju.

Swingersi u 20 sati na Trgu Petra Zoranića

U 20 sati nastupit će fenomenalni Swingersi. Posjetiteljima će priuštiti pravi spektakl uz retro stil i zvuk. Otpjevat će svevremenske hitove i rasplesati sve prisutne. Inspirirana američkim swingrevivalom, grupa Swingers osnovana je 1999. Prvi nastup održali su u zagrebačkoj „Tvornici” u studenom iste godine. Uskoro je repertoar grupe postao mješavina glazbe 40-ih, 50-ih i ranih 60-ih, od swinga, R&B-a, rockabillyja, rocka, twista, ali i calypsa te mamba. Najpoznatiji im je album „Samo jednom se ljubi – tribute to Ivo Robić”, koji je grupi donio i Porin u kategoriji „najbolji album zabavne glazbe”, te dva najveća hita „Jabuke i trešnje” i „Reci da me voliš” (Mucho, mucho, mucho).

U 21 sat Harmonija bend nastupa na terasi Kulta i Dišpeta

Nedjelja, 11. prosinca

U 11 sati održat će se koncert Gradske glazbe.

Gradska glazba je 2001. godine dobila Nagradu grada Zadra za doprinos glazbenoj kulturi u povodu proslave 130 godina postojanja. Danas Gradska glazba ima četrdesetak aktivnih članova, od kojih su mnogi mladi izrasli iz Male škole koju vode iskusniji glazbari. Orkestar nastupa u Zadru, cijeloj županiji, priređuju promenadne nastupe i prigodne koncerte.

Na Forumu se nastavlja program TUROPOLJSKO SRCE- SRCU ZADRA”.

Od 9 do 13 sati na Forumu će biti izložen „Turopoljski degustacijski stol” popraćen kulturno umjetničkim programom.





Related Articles

Back to top button