ZadarZadne-Izdvojeno

Ovo su vijećnici koji danas odlučuju ide li Kalelarga na Gradsko vijeće

2Građanska inicijativa Svi za Kalelargu, koja je u u srijedu 7. svibnja 2014. započela prikupljati potpise za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu, naišla je na nevjerojatno velik odaziv Zadrana.

Da je tomu tako, potvrđuje i činjenica da ne postoji gotovo niti jedan lokalni i nacionalni medij koji u više navrata nije izvještavao o hvale vrijednog inicijativi građana Zadra.

U nepunih sedam dana, prikupljeno je čak 10823 potpisa. U međuvremenu su obradu zadarske Kalelarge otpjevali glazbenici Tomislav Bralić, Mladen Grdović, Davor Pekota, Bepo Matešić, Dario Terzin, Marina Tomašević, Zoran Jelenković i Ivica Sikirić Ićo, dok je vokal prerano preminulog Tomislava Ivčića u pjesmu ubačen nakon odobrenja njegove obitelji koja je jasno podržala Građansku inicijativu.

Od javnih osoba, inicijativu su i prije njenog pokretanja podržali košarkaši Arijan Komazec i Darko Pahlić. Tu su i glazbenici Bepo Matešić, Emilija Kokić i Zoran Jelenković kao i glumica Tamara Šoletić koja je kasnije postala članica Organizacijskog odbora Građanske inicijative Svi za Kalelargu.

O komplikacijama koje su prethodile i zašto Kalelarga nije uvrštena na prvo Gradsko vijeće na kojemu je, po obećanju gradonačelnika Božidara Kalmete trebala biti uvrštena, sada je nepotrebno raspravljati. Ono što je najbitnije je činjenica da je Kalelarga, nakon nekoliko sastanaka Građanske inicijative Svi za Kalelargu i predstavnika Grada Zadra i Odbora za preimenovanje ulica i trgova, konačno uvrštena na dnevni red spomenutog Odbora koji se danas sastaje.

Članovi odbora su Rade Šimičević, Aleksandar Švenjak, Bruno Milin (sva trojica su potpisala peticiju), Irena Dragić i Josip Vlahović Ećo.





Related Articles

Back to top button