112Zadne-Izdvojeno

Oprez: Vrebaju džepari i provalnici

policija3Krađe na plažama, provale u apartmane i kamp-kućice ljeti se višestruko povećaju. Unatoč policijskim upozorenjima pred početak turističke sezone, građani su i dalje neoprezni. Samo protekloga vikenda zabilježeno je skoro trideset krađa i provala.

U nedjelju poslijepodne, na plaži u Zatonu, nepoznati je počinitelj otuđio novčanik, mobitele i ključeve automobila u vlasništvu državljanina Švicarske i tri hrvatska državljanina – tako počinje izviješće o krađama s plaža, gdje su još uvijek najčešće žrtve turisti, no svjedoci smo da i domaći često ostaju bez vrijednih stvari. Zato policijski glasnogovornik Elis Žodan upozorava:

Konstantno upozoravamo da se na plažu ne nose vrijedne stvari, poput velikog iznosa novca, mobitela i tableta, a posebice se to odnosi na zlato i nakit. Ukoliko se ipak nose potreban je nadzor.

U petak su, nepoznati počinitelji, iz soba u hotelu i hostelu, ukrali dva mobitela 37-godišnjeg Austrijanca te mobitel, novac i elektronički čitač knjiga 22-godišnjeg Nizozemca – samo je jedna od vijesti o provalama i krađama iz apartmana, hotela, vikendica i kuća. Prilikom napuštanja apartmana i soba, vrata bi trebalo zaključati, a prozore zatvoriti bez obzira na ljetne vručine…. – upozorava E. Žodan.

Na meti su nerijetko vrijednosti ostavljane u automobilima. Savjetujemo građanima da vrijedne stvari ne ostavljaju na vidljivom mjestu. 

U policiji pozivaju na maksimalan oprez i u noćnim klubovima, na krcatim gradskim ulicama, te posebno trgovinskim centrima gdje neprestano vrebaju džepari.





Related Articles

Back to top button