ZadarZadne-Izdvojeno

Oporba: protiv smo maratona, Kalmeta: nećete nas umoriti

akcija_mladih_1419065404S govornice Gradskog vijeća Marko Pupić Bakrač, prigodno obučen kao i vijećnik Ante Rubeša, uputio je i posebne pozdrave kojima je pojasnio poruke s majica.

“Posebno pozdravljam Renatu Peroš i Dragana Ranja čija će imena biti u povijesti Zadra poput imena Kvisling, kazao je Pupić Bakrač.  Iz klupe je Pupić Bakrač dobacivalo i o političkoj trgovini.

I usvajanje dnevnog reda od 44 točke, nakon što je jednu po žurnom postupku dodao pročelnik Joso Nekić, nije prošlo bez rasprave.

Protiv takvog dnevnog reda bila je Omerka Šarić Frantin koja je optužila predsjednika GV Živka Kolegu kao sukreatora nereda. Ona se pobunila na vrijeme kada se dostavio materijal te da se sjednica mogla s rebalansom održati prije dva tjedna.

– Oni bi najradije da sa sjednica potraje do 3. siječnja kako se ne bi usvojio proračun, protumačio je Božidar Kalmeta. Draga gospodo, ne možete nas umoriti, poručio je Kalmeta, koji se samoinicijativno ubacio u raspravu kako bi pomogao Kolegi.

Podršku primjedbama oporbe dao je Vedran Uranija, vijećnik s liste Rena Sinovčića, dajući malu lekciju o tehnologiji rada Gradskog vijeća.

 

Irena Dragić je kazala Kalmeti kako se za njegovog mandata namjerno odugovlači sa sazivanjem Gradskog vijeća. Mi vama smetamo, istaknula je SDP-ova vijećnica. Ne smetat vi meni, ja vas jedva da vidim, uzvratio je Kalmeta.Ante Rubeša zaradio je prvu opomenu govoreći o ugledu Grada u kojem se pljačka, obmanjuje i krade. Elvira Sterle je tražila da se koriste riječi “koje nas vrijeđaju.”Opomenu je dobio i Darko Vrdoljak jer s klupe “educira” predsjednika GV, pojasnio je Kolega.Dnevni red prihvaćen je nakon gotovo sat vremena rasprave.





Related Articles

Back to top button