KulturaZadar

One more cup of coffee: “ZaPis” u knjižnici otvorio svoj kantun za kavu i književnost

Uz Dylanovu One more cup of coffee jučer je predvorje Gradske knjižnice Zadar oživjela ekipa iz udruge zadarskih pisaca ZaPis koja je posjetitelje oduševila ”poklonima” – šalicom kave, pjesmom, pričom, kratkom ćakulom, materijalima o kavi kao temi manifestacije Zadar čita.

Probudio je ZaPis mirno poslijepodne u knjižnici jer je u predvorju bio postavljen stol na kojem je ZaPisovka Iva Pejković imala i priliku ”gatati” iz taloga, ali i sa svim odvažnijim posjetiteljima zaista popiti kavu, predstavljajući im autorske radove članova udruge.

Poveo se i razgovor o običaju ispijanja kave, kulturi kave u Zadru, književnicima koji nisu mogli pisati bez omiljenog crnog napitka…

Balzac je pio i do 20 šalica kave dnevno, moglo se čuti za stolom zadarskih pisaca, a povela se i mala rasprava o tome koliko su zapravo povezani književnost i ”vražji napitak” koji pobuđuje osjetila.

Svoje pjesme i priče o kavi čitali su Želimir Periš, Andreja Malta, Elvis Serdar.

Za ZaPisovim stolom uskoro se stvorio ”red” znatiželjnika, publika se uz šalicu kave opustila i u dvorištu jer je vrijeme bilo zaista idealno za to – a posebno vrijedi istaknuti fanzin “Zapisnica” koji je ova udruga pokrenula i po prvi put predstavila javnosti.

Riječ je o besplatnim primjercima knjižnica sa radovima ZaPisovih članova, ali i njihovih suradnika.

Pjesme, aforizmi, crtice, priče, dijelovi iz eseja i kritika, fotografije. Sve se to nalazi u Zapisnici koja je od jučer započela svoj život u rukama čitatelja. ZaPis je tako ispunio program manifestacije tematski uokviren oko kave, a mi vam donosimo dio atmosfere u FOTOGALERIJI !





Related Articles

Back to top button