ZadarZadne-Izdvojeno

Održana 11. biciklijada Zadar – Vir

imageTeški oblaci i kišno vrijeme nisu zaustavili bicikliste i rekreativce na tradicionalnoj 11. virskoj biciklijadi; njih više od 150 odvozilo je 21. travnja maratonsku dužinu od Zadra do Vira, a najsretnija nakon nagradne tombole bila je Slovenka Ljubica Kleindienst iz Kamnika, inače prošlogodišnja pobjednica međunarodne virske atletske utrke na 7,1 kilometara u dobnoj kategoriji. Iako brojem sudionika nije bila rekordna kao u protekle dvije godine kada je sunčano i toplo vrijeme „mazilo“ organizaciju, ova Uskrsno-proljetna biciklijada ipak nije iznevjerila očekivanja potvrđujući još jednom svoj puni smisao.

Unatoč stalnom gledanju prema kišnim oblacima koji su zadržali one manje hrabre u posteljama, a dio biciklista odvukli i na druge dvije istovremene biciklijade u Zadarskoj županiji, odvozila se s obzirom na dužinu od 45 kilometara i na snažne udare vjetra jedna od najbržih i najboljih virskih biciklijada.
Od Branimirove obale do Virskog mosta, pa preko Centra do Lozica i dalje Virskim prstenom Put Lanterne i kroz Torove, većina biciklista prošla je cijelu stazu i na „Terasi Kotarina“ dočekala zasluženu okrjepu i zabavu.

Uz virsku Slovenku Ljubicu koja je dobiveni Mountain Bike vrijedan 3,5 tisuća kuna pospremila u Žitnu, uobičajenim nagradama biciklističkih kompleta opreme, majica, rukavica i kaciga radovali su se Jure Vučetić, Josip Bašić, Frane Rudić, Ivan Marić, Matteo Mišić, Nevio Berki, Andrea Filić, Tomislav Gauta, Dušan Hrib, Andreas Vaško, Paola Ruško, Željan Kalac, Roko Zubčić i Toni Srbić. Dodjela nagrada, svirka i tradicionalna zakuska s paštom-fažolom održana je na „Terasi Kotarina“, a biciklijadu je besprijekorno kao i uvijek organizirala Općina Vir, virski Ured Turističke zajednice i općinsko poduzeće „Vir turizam“ uz pomoć BK „Sveti Donat“, zadarske Prometne policije i Službe hitne medicinske pomoći iz Zadra.

image

image

image





Related Articles

Back to top button