Preminuo je velikan zadarske košarke, legendarni igrač i trener KK Zadra Ivo Učo Pulanić.

Ivo Pulanić rođen je 6. srpnja 1936. u Zadru. Nakon igračke karijere, godinama je radio kao trener mlađih kategorija, ali i seniora KK Zadar. Kroz njegove su ruke, u više od četrdeset godina rada s mladima, prošli brojni zadarski košarkaši.

Godine 1970. Mirko Novosel uzima ga za svog pomoćnika u juniorskoj reprezentaciji bivše Jugoslavije s kojom na Europskom prvenstvu u Zadru osvaja prvo mjesto. Od 1970 – 1980. godine s juniorskom momčadi Zadra osvojio je tri puta prvenstvo Republike Hrvatske i dva puta prvenstvo Jugoslavije. U sezoni 1974/75. s kadetskom momčadi Zadra osvaja prvenstvo Jugoslavije u Zadru (Matulović, Popović, Petranović…). U sezoni 1987/88. s juniorskom momčadi Zadra osvaja prvenstvo Jugoslavije u Domžalama

U dugogodišnjoj uspješnoj karijeri radio je i u Ciboni na poziv Mirka Novosela, te u talijanskim klubovima Vigevanu, Napulju i Lucci. Godine 2014. dobio je nagradu Grada Zadra za životno djelo.

Košarkaški klub Zadar planira održati komemoraciju u spomen na velikog trenera, a točan termin će se odrediti u dogovoru s obitelji.

Komentari

komentari

1 komentar

  1. Pozdrav, trebate li zajam s niskim kamatama od 2% Jeste li odbijeni bankovne zajmove jer nemate nikakvih kolaterala ili imate loše kreditne? Jeste li umorni od bankarskog stresa? Zatim ste na pravom mjestu, a sada nas kontaktirate putem naše e-pošte (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here