112ZadarZadne-Izdvojeno

Mladić koji je pobjegao iz zatvora u Zadru predat će se danas policiji?

ivanmakijenko-facebook625

Bjegunac iz zadarskog zatvora, 22-godišnji Ivan Makijenko predat će se policiji četiri dana nakon što je pobjegao skočivši kroz prozor zadarske Opće bolnice gdje je iz zatvora dovezen na pregled. Kako Slobodna Dalmacija doznaje iz pouzdanih izvora, Makijenko bi se trebao zadarskoj policiji predati tijekom dana.

Makijenko, koji u zadarskom zatvora služi kaznu od 2,5 godina zatvora zbog razbojništva u Osijeku, pobjegao je u noći na četvrtak kada je oko 1.30 sati otišao šakom udario pravosudnog policajca i potom skočio kroz prozor s pet metara visine. Na parkiralištu je ukrao skuter kojim se odvezao do Zemunika gdje je, pak, ukrao Audi i pobjegao.

Podsjetimo, kako je pisao danas Zadarski list , Makijenko se nakon bijega sklonio u Zagrebu.

Mladić je to objavio na svom Facebook profilu, a ujedno je i poručio da se želi predati u nazočnosti svog odvjetnika.

– Imam sve. U zatvoru se maltretira. Iživljavaju se nad zatvorenicima i zato sam pobjegao. To objavite u vijestima – rekao je novinarima Zadarskog lista mladić koji, iako na slobodi, nije odavao dojam sretne osobe.

Štoviše, njegov status na ovoj društvenoj mreži bio je: “tuga i cuga”, a objavio je i dvije pjesme (Te noći kada odem, kada umrem, kad me ne bude Bijelog dugmeta i Ako umrem sutra od Connecta, pr.a.) kako bi i na taj način iskazao što osjeća.

Podsjetimo, prošlog su tjedna iz hrvatskih zatvora pobjegla dvojica zatvorenika.

Upravitelj pulskog zatvora, podnio je ostavku nakon bijega zatvorenika Bojana Dragičevića (34), nepopravljivog bjegunca čije se ime ponovno našlo na MUP-ovoj tjeralici nakon što je iskoristio priliku i preskočio zid zatvorskog kruga, a Ivan Makijenko je pobjegao nakon što je zaprimljen je u zadarsku bolnicu zbog prijeloma vratnog kralješka.

Oko 1.30 sati otišao je na toalet da bi se po povratku do bolničke sobe, šakom okomio na pravosudnog policajca i potom skočio kroz prozor s pet metara visine. Na parkiralištu je ukrao skuter kojim se odvezao do Zemunika gdje je, pak, ukrao Audi i pobjegao u noć.

Policija za obojicom intenzivno traga te mole građane za pomoć ako posjeduju bilo kakvu informaciju da se jave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 192.





Related Articles

Back to top button