112IzdvojenoZadar

ODBIJENE MU SVE ŽALBE – Suraću će se suditi zbog napada na Hrvoja Bajla; može dobiti i do 5 godina zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je 18. srpnja 2018. godine optužnicu protiv 43-godišnjeg Jakova Suraća zbog počinjenja kaznenih djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom i protiv osobne slobode prijetnjom. 

Vidno uznemireni Surać na ispitivanju je priznao da je pretukao Bajla

Danas, 13. kolovoza 2018. godine, nakon upućene žalbe odvjetničkog tima koja je glatko odbijena, donesena je odluka kako se potvrđuje optužnica protiv Suraća koji je na ispitivanju u Državnom odvjetništvu, nakon što je prvotno uhićen, potvrdio kako je šakom u glavu udario novinara Nacionala i glavnog urednika portala Hrvoja Bajla. Tu vijest prvi je objavio portal Megamedia (više možete pročitati ovdje).

Prijetnje s obzirom na posao kojega novinar obavlja i nanošenje teških tjelesnih ozljeda

Pomahnitalog Suraća se tereti se da je 24. lipnja 2018. nešto iza 19 sati u Zadru, vidjevši Bajla, a kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je objavio, prišao mu te, u cilju da kod njega izazove strah, uputio mu prijeteće riječi (“što ti pišeš o Kalmeti, Livakoviću, HDZ-u i nama pti materina”… “jebo te četnički Index i šugavi Nacional”… “završit ćeš kao Pukanić”… “odrubit ću ti glavu”… “otkinut ću ti glavu”…), a potom ga, u namjeri da ga teško tjelesno ozljedi, udario šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na pod. Nadalje, Surać je Bajla tada udarao u tijelo dok se isti nalazio na podu ponavljajući prijeteće riječi pri čemu je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede (prijelom desne podlaktice) te je osjetio strah za vlastiti život i strah u vezi obavljanja svog posla.

Određena mu je zabrana približavanja Bajlu, ako prekrši mjeru opreza – ide u istražni zatvor

Naknadno je Suraću produljena mjera opreza i do daljnjega se Bajlu ne smije približiti na manje od 50 metara – rješenje je to kojega je nedavno potpisala sutkinja Općinskog suda u Zadru Ivana Parač Krišto. Ukoliko Surać prekrši tu mjeru, istog treba bit će priveden i smješten u istražni zatvor.

Prijeti mu do pet godina zatvora

Za djela, odnosno kukavička nedjela koja se Suraću stavljaju na teret može biti izrečena kazna zatvora od jedne do pet godina zatvora.

Na suđenju će se pojaviti Kalmeta i Livaković

S obzirom na to da je Surać u prije napada na Bajla kazao kako “to” radi u ime Božidara Kalmete i Zravka Livakovića, izgledno je kako će se među svjedocima na suđenju Suraću naći i ovaj zadarski duo kojem se već sudi u korupcijskoj aferi Remorker u Zagrebu gdje je Kalmeta prvooptuženi, a Livaković drugooptuženi.





Related Articles

Back to top button