ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Odabrano 24 seniora za novu cheerleading sezonu nastupa za KK Zadar

imageSutkinje RH (CCA) i Europe (ECA) u teškoj konkurenciji odabrale 24 seniora za novu cheerleading sezonu nastupa za KK Zadar

Na adresu Zadarske plesne Udruge „Tornadele“ zaprimljene su 32 prijave za upis u seniorski tim. U teškoj konkurenciji 24 kandidata dobilo je priliku za sudjelovanjem u daljnjim planovima vezanim uz seniorski tim s naglaskom na nastupe za Košarkaški Klub Zadar.

Prijave su stizale iz različitih dijelova hrvatske i zadarske županije, a za odabir najboljih bile su zadužene Cheerleading and Cheerdance sutkinje Republike Hrvatske (CCA judges) i sutkinje Europe (ECA) – Valentina Beneta (koja je ujedno i trenerica zadarskih Tornadela) , Helena Dobrović (predsjednica i trenerica zadarskih Tornadela), te Nataša Hunjadi (trenerica ‘Summer cheer campa’ u Maloj subotici, članica PK Livi, te prestižne cheerleading skupine „ Beli Zmaji „u Ljubljani u 2012.godini)

Tijekom tri mjeseca pratio se kontinuitet u radu, zalaganje na treninzima, timski duh, sportske, gimnastičke te plesne predispozicije.

Uz nastupe za Košarkaški Klub Zadar, seniroski tim, očekuju pripreme za kvalifikacijsko prvenstvo RH za cheer i pom pon sastave, međunarodno natjecanje Adriatic Dance Open 2014, Europsko prvenstvo, te veliko natjecanje koje će se održati u prekrasnom Tropical Island Resortu u Berlinu.

Stručni kadar nakon tri kruga audicije odabrao je sljedeće kandidate iz Zadra – „Tornadele BLUE ROSES“: Anita Butić, Dina Pejić, Diana Ribičić, Emily Stojanov, Adriana Zubčić, Barbara Maškarin, Ena Nekić, Petra Šarić, Nensi Ninčević, Magaly Zubanov, Gabrijela Tomljanović, Ivana Tatalović, Rea Babić, Antonela Gaši, Luana Baričević, Helena Dobrović, Valentina Beneta.

Zatim odabrane su i zagrebačke kandidatkinje – „Tornadele DIAMONDS“ : Sanja Lacić, Tea Beneta, Monika Gešpaher, Kristina Dević, Matija Vesel.

Uz cure, kao značajno pojačanje za iznimno teške elemente, tu su i dva dečka – Kristijan Stipanov i Mislav Bobanović. Naime, Udruga Tornadele ostvarila je izvrsnu suradnju sa Hrvačkim Klubom Zadar. Suradnja je započela u svrhu nastupa na Međunarodnom hrvačkom turniru Zadar Open gdje su dečki pomogli u izvedbi točke sa mnogo zahtjevnijim elementima i time omogućili da se cheerleading u Zadru svakako digne za razinu više. Bez dečkiju u cheerleadingu to je praktički nemoguće.

U svakom slučaju, seniroski tim očekuju iznimno teške pripreme, daljnje stručno usavršavanje kroz radionice i seminare, te naravno i jako puno putovanja i zabave.





Related Articles

Back to top button