ZadarZadne-Izdvojeno

OČAJNI RODITELJI: Pomozite, cijena života naše kćeri je 250.000 dolara

Obitelj Milda, Stephanie u sredini

Roditelji petogodišnje Stephanie Milda iz Zadra, Anita i Ivica, uputili su javnosti apel u kojem mole za pomoć u prikupljanju novca za operaciju koja je njihovoj kćeri neophodna kako bi joj se spasio život.

Stephanie je početkom ove godine postavljena dijagnoza teške bolesti mozga, Arnold-Chiari malformacije, a trošak operacije, koja se može obaviti u Americi na Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu i kod liječnika Davida Frima zakazana je za 27. rujna 2012., je 250.000 dolara.

Roditelji, Anita, trgovkinja s produljenim pravom na porodiljnu naknadu i Ivica, konobar u restoranu, nisu sami u mogućnosti u ovom kratkom vremenu prikupiti novac pa ovim putem mole sve dobre građane, društva, umjetnike i tvrtke voljne pomoći maloj Stephanie da prošire glas i osobno se uključe u akciju kako bi se vratilo zdravlje petogodišnjoj Stephanie.

Stephanie Milda rođena je u Zagrebu 11. travnja 2007. godine. Kod zdrave djevojčice s odrastanjem roditelji su primijetili da se njena motorika ne razvija kao u zdravog djeteta te je nakon brojnih pretraga utvrđeno da je Stephanie neurorizično dijete. Prošle godine kod Stephanie su se javile promjene u govoru, hodu, jake učestale glavobolje i poteškoće s vidom. U siječnju 2012. godine na ponovnim pretragama u KBC-u Sestara milosrdnica u Zagrebu malenoj Stephanie postavljena je dijagnoza Arnold-Chiarijeve malformacije (ACM), razvojne anomalije baze mozga kod koje određene moždane strukture srastaju u kanal leđne moždine. Zbog toga dolazi do poremećene cirkulacije moždane tečnosti, likvora, a usporeno je i njegovo upijanje. Liječnik je sugerirao roditeljima da se obavi hitna operacija jer postoji mogućnost da uslijed urastanja kosti u mali mozak malena Stephanie ostane paralizirana.

Operacija je obavljena u Zagrebu 8. ožujka, ali poboljšanja nema. Magnetska rezonanca od 18. svibnja 2012. utvrdila je, navode roditelji, propuste u liječenju isto kao i druga liječnička mišljenja iz Zagreba, Švicarske i SAD-a.

– Mogućnost sufinanciranja operacije u Americi od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje – HZZO-a nailazi na birokratske kočnice jer liječnik koji je obavio operaciju u Zagrebu pobija sva druga mišljenja te ne želi potpisati potrebnu dokumentaciju kako bismo mogli zatražiti pomoć u sufinanciranju troškova od strane mjerodavne institucije, navode roditelji.

Stupili su u kontakt sa stručnjakom za ovu opasnu bolest dr. Davidom Frimom, te im je nedavno potvrđena operacija i zakazan termin kao i navedena visoka cijena troškova liječenja u Americi.

S obzirom na visoke troškove operacije, vrlo kratak rok od potvrde datuma operacije do ključnog 27. rujna, hrabri roditelji i prijatelji, svjesni teške ekonomske situacije u zemlji i svijetu, mole za pomoć sve ljude dobre volje da i simboličnim iznosom prema svojim mogućnostima omoguće malenoj Stephanie normalan život.

Žiro račun
Za ovu akciju otvoren je poseban žiro-račun za donacije na ime Stephanie Milda. Donacije se mogu uplatiti na žiro-račun: Erste & steiermarkische bank, 2402006-1031262160, Croatia; S.W.I.F.T code ESBCHR22. Stephanie Milda, broj računa 3102360581, IBAN HR8924020063102360581.





Related Articles

Back to top button