ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Obećana sredina tablice, a KK Zadar se opet grčevito bori za opstanak

Ante Nazor
Ante Nazor

Trener košarkaša Zadra Ante Nazor na današnjoj je konferenciji za novinare čvrsto stao iza svojih igrača. Pozvao je novinare i navijače da im daju podršku u nastavku sezone te pojasnio kako je selekcija momčadi posljedica proračuna kluba koji je manji nego prethodnih sezona.

-Selekcija nije mogla biti bolja. Budžet je znatno manji negoli je bio u sezoni kada se Zadar iz A1 lige vraćao u ABA ligu, da ne govorim o prethodne dvije sezone. Pozivam svih da pomognu ekipi, da ih bodre, Vanjski šut nam je protiv Budućnosti bio loš, dijelom i zbog pritiska koje ovi mladi igrači imaju na svojim leđima. Jasno je da se moraju naučiti s tim nositi ako žele biti pravi igrači, ali nije u redu da se u svojoj dvorani osjećaju kako na gostovanju. Ja sam spremna preuzeti sve negativnosti na sebe, ali njih treba rasteretiti tog pritiska. Momci trpe linč pojedinaca, a to nije dobro, kazao je Nazor.

Pitao se zbog čega toliko nezadovoljstva.

– Sada kada igraju mladi igrači prizivaju se pojačanja. Mi smo svjesni da bi se trebalo pojačati, razgovara se o tome od početka sezone, ali budžet to ne dopušta, naglasio je Nazor koji nije želio reći koliki je proračun, tek je ustvrdio da je laž da osam klubova u ABA ligi ima manji proračun od Zadra.

Kako njegove izjave nisu u skladu s onima direktora kluba Borisa Skroće koji je nedavno izjavio da klub ima na raspolaganju još 100 eura za pojačanja s glasnogovornikom kluba Davidom Gunjevićem je dogovoreno da pred novinare izađe sam Skroće, ali i sportski direktor Branko Skroče, koji je s trenerom složio momčad.

Posjetimo, na početku sezone momčad je predstavljena kao skup igrača koji će izbjeći borbu za ostanak i držati se sredine ljestvice. Nakon osam odigranih kola Zadar ima omjer 2-6 i polako tone prema dnu. Navijači i novinari nisu ti koji su ovakve prognoze odaslali u javnost. Klub mora usuglasiti svoje stavove, ako treba posuti se pepelom i korigirati izjave, no nikako i kretati u kontranapad doprinoseći tako stvaranju negativne atmosfere oko momčadi.

Rezultat je posljedica stanja u klubu i svlačionici, a ne na navijačkoj i novinarskoj tribini. Oni koji tamo sjede uvijek su stajali uz Zadar, pa i sada kada se kritički odnose prema igri i zbivanjima u klubu.

 

 





Related Articles

Back to top button