ZadarZADAR Sport

Novi kapetan Zadra: Neću vas razočarati!

Foto: ZNet
Foto: ZNet

Veliko priznanje ali i obvezu dobio je mladi 20-godišnji košarkaš Zadra, Lovre Bašić. Od ove sezone bit će kapetan momčadi s Višnjika.

Odlaskom dugogodišnjeg kapetana Ive Ivanova u Krku mjesto vođe momčadi ostalo je upražnjeno. Trener Ante Nazor tu ulogu odmah je predodredio za onoga koji stiže i od kojeg se puno očekuje, to je upravo Lovre Bašić.

“Ponosan sam i sretan. Znam što ta dužnost sve nosi sa sobom. Spreman sam na sve i vjerujem da mogu biti nositelj Zadra. Ne bježim od te uloge, dapače, veselim joj se. Zahvaljujem treneru Nazoru na ukazanom povjerenju, neću ga razočarati”.

Finiš prošle sezone Lovre je odradio na najbolji mogući način, u istom ritmu nastavio je i ovo ljeto, predah od košarke bio je vrlo kratak.

“Nešto kratko sam se odmorio i sanirao neke ozljede od lanjske sezone. Odmah nakon toga ozbiljno sam prionuo radu kako s trenerom Mandirom u teretani tako i s trenerom Sterlom u dvorani. Sav uloženi trud uvjeren sam da će se i vratiti na najbolji mogući način”.

Nada se i dobroj klupskoj sezoni koja starta početkom listopada.

“Mislim da u ABA ligi možemo i gledati malo više prema vrhu, zašto ne, dok u državnom prvenstvu uvijek težimo plasmanu u finale a tamo je onda sve moguće. Sezona će vjerujem biti dobra i nadam se uspješna”.

Prvi suparnik koji očekuje Zadrane na početku regionalne ABA lige bit će u Krešinom domu zagrebačka Cibona.





Related Articles

Back to top button