ZadarZadne-Izdvojeno

Ništa od luksuznih stanova, Turci će umjesto “Palače” izgraditi parking

Foto: 057.info
Foto: 057.info

Teren od 3640 metara četvornih na kojem se trebala graditi  stambena zgrada, marketinški nazvana Palača Zadra, dobit će novog vlasnika.

U postupku prodaje, koja još nije okončana, na tu atraktivnu lokaciju upisala se Marina Dalmacija, čiji su vlasnici Dogus grupa. Turci su, kao što je poznato preuzeli i vlasništvo nad prostorom nekadašnje tvornice Maraska. Pri kraju  je izrada projektne dokumentacije za hotel, doznalo se nedavno od člana Uprave Marine Dalmacija.

Prema neslužbenim informacijama prostor nekadašnje tvornice pašte Jadranka, kojeg je davno još kupio Jadran invest a na kojem se trebao graditi stambena građevina (prema projektu Nikole Bašića), u planovima novih vlasnika pretvorio bi se u nužne sadržaje, potrebne za standard hotela od pet zvjezdica. Već je najavljeno kako će se iza glavne hotelske zgrade Maraske, koja ne smije mijenjati svoje pročelje, graditi aneks budućeg hotela. Umjesto Palače Zadra, u kojoj su se prije sedam, osam godina stanovi nudili tržištu po astronomskim cijenama kvadrata, taj bi prostor mogao postati tek hotelsko parkiralište. Na sreću stanara Maraska parka kojima će ostati nesmetan pogled na gradsku luku.





Related Articles

Back to top button