ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Ništa od finala, borbeni Zadrani u posljednjoj četvrtini pali protiv Mladosti

item

 

Gledali smo večeras na Šalati pravu sportsku bitku u polufinalu vaterpolskog Kupa Hrvatske za mlađe juniore. Pljesak i jednoj i drugoj ekipi na kraju dovoljno govori kakva se bespoštedna borba vodila u bazenu, a pobjeda 8:6 je na kraju otišla na stranu sedmerostrukog prvaka Europe, zagrebačke Mladosti.

Do današnjeg dana je Mladost nizala visoke pobjede, protiv Medveščaka 11:6, Mornara 15:4 te POŠK-a 13:5 pa su tako i u današnji susret mladići sa Save ušli kao izraziti favoriti. Mladost je povela 1:0, ali odmah Jurišić vraća stvari na početak, 1:1. Do kraja četvrtine Mladost odlazi na 3:1. Činilo se da će utakmica biti jednosmjerna ulica, no večeras ponovno fantastični vratar Zadra Jerko Jurlina drži Zadrane koliko toliko u utakmici te pri rezultatu 3:1 brani dva igrača više Zagrepčanima. Te obrane kao da su dale krila zadarskim mladićima koji do kraja četvrtine vraćaju stvari na početak golovima Zelića i Jovančevića. Na odmor se odlazi rezultatom 3:3. Mladost otvara drugo poluvrijeme golom za 4:3, no Žunić i Grozdanić golovima donose Zadru na 3:30 do kraja treće četvrtine prednost 4:5. Do kraja četvrtine zagrebački momci ipak dvama golovima vraćaju prednost 6:5. Jovančević svojim drugim golom otvara četvrtu četvrtinu za 6:6. ”Žapci” vraćaju vodstvo na svoju stranu za 7:6, a potom Zadrani ne koriste dva igrača više.  Na 1:41 do kraja utakmice Mladostaši odlaze na 8:6 te je tu kraj svih nadanja za borbene mladiće trenera Jovančevića.

Nedostajalo je danas malo sportske sreće da bi Zadrani nakon Juga uzeli skalp još jednom svjetskom vaterpolskom velikanu. Šteta jer je večeras mirisalo da se mogu napraviti velike stvari. No, duža klupa Mladosti, loša realizacija igrača više (2/10-20%) te neke promašene situacije koštale su Zadrane poraza, ali momcima se ne može ništa zamjeriti.  Malo tko je uopće očekivao da će držati cijelu utakmicu Mladost ”u konopcima”. O njihovoj izvedbi najbolje govori veliki pljesak na kraju utakmice koji su dobili od svojih vjernih navijača. Treba se brzo okrenuti novoj utakmici jer već sutra od 11:30 slijedi borba za broncu protiv splitskog POŠK-a koji je u prvom polufinalu poražen od Primorja Erste Banke.

 

Mladost – Zadar 1952 8:6 (3:1, 0:2, 3:2, 2:1)

Suci: Štampalija, Rebić

Za Zadar su nastupili:

Jerko Jurlina (10/18 obrane), Ante Zdrilić, Marin Jakupović, Toni Grozdanić 1, Franko Vrsaljko, Mate Čačić, Marin Jovančević 2, Timien Vučković, Luka Žunić 1, Vice Donat Magaš, Lovre Zelić 1, Roko Jurišić 1, Ivan Vrbnjak. Trener: Goran Jovančević





Related Articles

Back to top button