ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Nismo smjeli dopustiti da odlučuje jedna lopta

Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić

Na licima igrača Zadra, nakon dramatičnog poraza od vječnog rivala 86:87, razočaranje je bilo neizbježno. Doista su dali sve od sebe, borili se svih 40 minuta i unatoč ponekom padu u igri, pružili vrlo dobru košarkašku predstavu, za što su na kraju i nagrađeni pljeskom s tribina.

Ipak, protivnik je bio bolji za jedan poen. Možemo samo nagađati što bi bilo, prilikom posljednjeg šuta iz kontakta Ante Delaša, da je ta situacija bila na suprotnoj strani, no ponekad treba jednostavno prihvatiti poraz i čestitati protivniku, što su Zadrani i učinili.

– Strawberry je pogodio onaj strašno težak šut za 84:87, unatoč odličnoj obrani Ivanova. Svaka mu čast. Nakon toga sam promašio tricu za produžetak, uhvatio odbijenu loptu i zabio. Je li bio faul ili nije, sada nije ni bitno, izgubili smo – kaže Ante Delaš, ponajbolji igrač Zadra, kojemu je malo nedostajalo da ponovno bude »match winner«.

U svakom slučaju, Zadrani su mogli uzdignute glave napustiti parket.

– Izgubili smo časno, ali ostaje žal jer smo mogli dobiti Cibonu bez problema. Na početku smo imali lijepu prednost i stvarno smo dobro igrali. Na kraju su oni bili malo spretniji i sretniji, ali što je tu je. Nažalost, odlučila je jedna lopta, ali opet smo pokazali da možemo igrati ravnopravno i sa Cibonom i sa Cedevitom. Sljedeći put ćemo im nastojati uzvratiti – kaže Franko Kaštropil.

I drugi zadarski centar, Jusuf Nurkić, ističe Jerela Blassingamea, kao ključnog igrača »vukova«.

– Blassingame nas je ubio tranzicijom i nismo mu to smjeli dopustiti. Žao mi je, imali smo veliku priliku. Borili smo se do kraja, ali je sreća ovaj put bila na njihovoj strani. Drugom prilikom ih moramo pobijediti – zaključio je autor četiri blokade.





Related Articles

Back to top button