NEVJEROJATNO Grad Zadar tvrdi: mi nismo većinski vlasnik NK Zadar i ne znamo na što klub troši gradske novce

17

Najnovije vijesti o novoj aferi u Nogometnom klubu Zadar možete pročitati (kronološki) na ovoj poveznici!

Nakon što je portal ZADAR News prema Zakonu o pravu na pristup informacijama i Zakonu o medijima još 11. srpnja 2017. od NK Zadar zatražio informacije o reklamiranju i promociji, iz kluba nam nitko u zakonskom roku nije odgovorio na upit, iako smo svoja pitanja adresirali na glasnogovornika kluba, Romana Morovića i direktora Svetka Ćustića.

NK ZADAR IGNORIRAO UPITE ZADAR NEWS-a

Ni na opetovani upit zašto ne odgovaraju na pitanja, odlučili smo se klubu još jednom obratiti pisanim putem i upozoriti ih na Zakon o pravu na pristup informacijama i Zakon o medijima. Otišli smo i korak dalje te smo porukom obavijestili glasnogovornika kluba da je dužan u zakonskom roku odgovoriti na upit, na što je on odgovorio potvrdno, kazavši kako će odgovor biti dostavljen. Kako odgovor u razumnom roku opet nije bio dostavljen ZADAR Newsu, pokušali smo nazvati glasnogovornika kluba i direktora, međutim, odgovora nije bilo.

POVJERENICA ZA INFORMIRANJE UPUTILA NAS JE NA GRAD ZADAR

Dakle, nakon niza ljubaznih upita, slanja požurnica i nakon isteka zakonskog roka u kojemu je NK Zadar bio dužan odgovoriti na medijski upit, cijeli slučaj prijavili smo Povjerenici za informiranje Anamariji Musi koja nas je 19. rujna ove godine, dakle, prije četiri dana izvijestila kako se za daljnje informacije moramo obratiti Gradu Zadru.

GRAD ZADAR: “NE ZNAMO GDJE IDU NOVCE KOJE UPLATIMO U NK ZADAR JER NAM ONI NE ŠALJU FINANCIJSKA IZVJEŠĆA”

I jesmo, obratili smo se Gradu Zadru koji nas je izvijestio, pazite, kako oni nisu većinski vlasnik kluba i kako ne znaju gdje idu sredstva koja Grad Zadar na godišnjoj razini uplaćuje na račun Nogometnog kluba Zadar! Da, dobro ste pročitali, Ivana Dadić, viša stručna suradnica za informiranje u Gradu, poslala nam je e-mail sljedećeg sadržaja:

“Poštovani,
Kako saznajem iz UO za kulturu i šport, NK Zadar je dioničko društvo u kojem Grad Zadar nije većinski vlasnik, te slijedom toga niti ne dobiva financijska izvješća o poslovanju kluba. Iz tog razloga nismo u mogućnosti dostaviti odgovor na vaš upit, već se trebate obratiti upravi ili skupštini NK Zadar.

S poštovanjem,
Ivana Dadić
viša stručna suradnica za informiranje”

SVETKO ĆUSTIĆ TVRDI KAKO JE GRAD ZADAR VEĆINSKI VLASNIK KLUBA, A GRAD GA DEMANTIRA

I dok je zapravo fascinantno službeno priznanje Grada Zadra prema kojemu Grad ne zna na što se troše pusti milijuni upucani u NK Zadar, dakle, novci svih građana Zadra, začuđuje i reakcija Grada Zadar, odnosno konstatacija kako oni nisu većinski vlasnici kluba. Grad, pritom ne naglašava tko je većinski vlasnik kluba, tako da enigma oko vlasničke strukture postaje još i veća.

Svojedobno je Svetko Ćustić u intervjuu za ZADAR News objavljenom 26. lipnja 2017. kazao kako je Grad Zadar većinski vlasnik NK Zadar, pa stoga čudi šum u komunikaciji između Grada Zadra i NK Zadar. Jedni, u ovom slučaju Grad Zadar, priznaju da nisu većinski vlasnici kluba, dok drugi, NK Zadar, kaže kako je Grad Zadar većinski vlasnik kluba. Evo što je tada u razgovoru za ZADAR News kazao Svetko Ćustić, direktor kluba:

– Reno Sinovčić se svojim izjavama pokušava dodvoriti meni osobno i svima u Gradu Zadru koji je većinski vlasnik kluba i ne znam kome sve već ne. On bi napravio apsolutno sve što netko poželi samo da opet vlada klubom, ali to mu neće poći za rukom. Njegove dionice su blokirane, njih je oko 34% i on s njima ne može raspolagati niti s njima može trgovati. Njega u NK Zadar može vratiti jedino i isključivo Grad Zadar, naš vlasnik, ali mislim da im to nije u planu i da se neće ići u tom smjeru. Zna se dobro kako je poslovao NK Zadar s Renom na čelu i vjerujem da nikome nije u interesu da se takva praksa nastavi – kazao je tada Ćustić.

GRAD ZADAR TVRDI KAKO IM NK ZADAR NE DOSTAVLJA FINANCIJSKA IZVJEŠĆA, SVETKO ĆUSTIĆ TVRDI KAKO SE IZVJEŠĆA DOSTAVLJAJU

Još u ožujku ove godine Ćustić je demantirao kako je većinski vlasnik kluba Reno Sinovčić, kazavši kako je dokument prema kojemu je Grad Zadar upisan kao većinski vlasnik
– Kakav većinski vlasnik? Prije nekoliko dana dionice kluba ovjerene su kod javnog bilježnika i taj je dokument otišao u Zagreb. Većinski vlasnik NK Zadra je Grad, s 41.03% dionica – govorio je u ožujku ove godine Ćustić.

A kako bi još jednom provjerili s Ćustićem zbog čega glasnogovornik kluba ignorira medijske upite i očito ne radi svoj posao, nazvali smo direktora kluba koji nam je kazao kako ga nitko nije obavijestio o našem upitu.

– Ja ne znam za vaš upit, što god trebate znati u klubu, možete me pitati – kazao nam je Ćustić ponovivši kako mu glasnogovornik nije proslijedio nikakav upit koji smo na adresu NK Zadar više puta poslali i koji je stigao na službeni e-mail kluba. Kazao je i kako je Grad Zadar većinski vlasnik kluba i kako mu nije jasno zašto se Grad ogradio od vlasničke strukture koja je, kako je kazao, ovjerena u depozitnoj agenciji u Zagrebu.

– Mi podnosimo financijsko izvješće Nadzornom Odboru i tu je 5 članova, a 3 dolaze iz Grada Zadra koji je, ponavljam većinski vlasnik kluba sa 41.03% dionica. Ne znam tko vam je slao taj odgovor iz Grada Zadra, ali to nije točno. Ja ne mogu vjerovati da je netko u ime Grada Zadra poslao dopis u kojemu tvrdi kako Grad Zadar nije većinski vlasnik kluba – kazao nam je Ćustić i potvrdio kako je često u komunikaciji s vodećim ljudima u Gradu Zadru.

ŠUM U KOMUNIKACIJI NA RELACIJI GRAD – KLUB i GLASNOGOVORNIK KLUBA – DIREKTOR KLUBA

A u toj komunikaciji očito postoji šum, kao što je i očito da postoji šum u komunikaciji na relaciji glasnogovornik kluba – direktor kluba, jer, prema Zakonu o pravu na pristup informacijama i Zakonu o medijima, NK Zadar š.d.d. na upite ZADAR News-a nije odgovorio u zakonskom roku zbog čega je i reagirala Povjerenica za informiranje, Anamarija Musa.

TKO JE ZAPRAVO VLASNIK NOGOMETNOG KLUBA ZADAR?

A tko je uistinu pravi i većinski vlasnik kluba, očito nitko ne zna. Grad Zadar svojim odgovorom ZADAR News-u evidentno je priznao da oni to nisu, dok, s druge strane direktor kluba, Svetko Ćustić, tvrdi kako je upravo Grad Zadar većinski vlasnik kluba. Ne zna se što se točno događa ni s dionicama Rena Sinovčića, koji je vlasnik 36% dionica kluba, međutim, njegove dionice su zamrznute i on s njima ne može upravljati dok god se protiv njega vodi sudski postupak. Vlasnik 4.32% dionica je i Vodovod d.o.o. Zadar, a određeni manji postotak dionica imaju i pojedini bivši igrači NK Zadar, kao i mali dioničari.

NASTAVLJA SE…

Foto: Zadarski list

Najnovije vijesti o novoj aferi u Nogometnom klubu Zadar možete pročitati (kronološki) na ovoj poveznici!

Komentari

komentari

17 Komentari

  1. Plaća se šutnja Vanjskog suradnika o kriminalu u gradu ?Prodali bi oni i Donat i Stošiju samo da ne idu u bajbukanu .

  2. Odlično su usklađeni glasnogovornik direktor i grad. Gamad samo nastavlja izvlačiti lovu iz kluba, a Branko Dukić im drži skale

  3. Dukiću di si se sakrija u mišju rupu? Ko odi laže Grad ili klub? Ajmo Doktore karte na stol nema više sakrivanja

  4. Svemir Bašić jedini zna najmračnije tajne don Calmettonea, ipak je bija tajnik HDZ-a i ima svu dokumentaciju o svakoj transakciji i svemu bitnome. Možda bi on moga dati odgovore na neka pitanja?

  5. jebe lud zbunjenoga, dukiću sazovi pressicu i objasni narodu kako je moguće da proračunski novac ide u vitar

  6. Zna se dobro ko ima koliko dionica. Grad Zadar 41.03% i gradska firma Vodovod još 4.32%, Reno ima 35.06% koje su blokirane i ostalo mali dioničari. http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/sport/clanak/id/433413/nk-zadar-postao-sportsko-dionicko-drustvo-reno-sinovcic-predsjednik-no-dalibor-zebic-direktor-kluba

    Što mudruju iz grada i odbijaju odgovornost? Ako ih nije briga za klub neka daju na prodaju dionice. E i kakvi milijuni u klub zadnjih godinu i nešto otkad je ova uprava nisu dobili više od 2 milijuna kuna!

  7. Gradonačelniče Dukiću morate se očitovati na ovaj članak i iznesene tvrdnje iz gradske uprave da grad nije vecinski vlasnik NK ZADRA. Zašto šutite da se niste sinoć prejeli na gala večeri sa Turcima i Longinom ?

  8. Ajmo istinu na vidjelo. Amo u sudskom registru piše da je Grad Zadar vecinski vlasnik kluba zasti lazete da nije? Dukicu popusi ga

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here