ZadarZadne-Izdvojeno

Nekić: Grad i Ministarstvo znali su za problem i bez Akcije mladih

Centar za djecu s posebnim potrebama kod Sportskog centra Mocire čija je unutrašnjost prije dovršetka radova znatno devastirana dobio je zaštitara koji će svaki dan od 15 pa do 7 sati čuvati objekt od daljnjeg uništavanja. Javnost su jučer o tome izvijestili iz Mjesnog odbora Brodarica, odnosno Akcija mladih koja je prije deset dana sazvala konferenciju za medije upravo radi ukazivanja na stanje u tom objektu u izgradnji. Predsjednik Akcije mladih Ante Rubeša tada je kao krivca za nastalo stanje prozvao Grad Zadar, a angažiranje zaštitara upravo od strane Grada nakon novinske konferencije smatra prihvaćanjem odgovornosti.

– To vidimo kao zajednički uspjeh Akcije mladih i vas predstavnika medija, a u jednu ruku i prihvaćanje odgovornosti gradske uprave za nastalo stanje – kazao je Rubeša sa zamolbom da se o novonastaloj situaciji izvijesti javnost. Rubešina izjava, međutim, ražestila je pročelnika za školstvu Grada Zadra Josu Nekića koji je kazao kako u cijeloj ovoj priči nema baš ni trunkice zasluge mjesnog odbora Brodarica, pa tako ni Ante Rubeše i Akcije mladih.

– Sve što se događalo vezano uz gradnju Centra Mocire splet je niza nesretnih okolnosti. Najprije je nastao problem kad su otkriveni zuneli, pa je potom trebalo pristupiti preprojektiranje, a onda je i tvrtka izvođač radova Alkom propala. Grad Zadar i Ministarstvo obrazovanja nisu sjedili skrštenih ruku već su sve vrijeme pokušavali iznaći neko rješenje i izlaz iz ove situacije. Kad su stečeni uvjeti za raskid ugovora s ivestitorom, a ujedno i vlasnikom gradilišta, Ministarstvo je raskinulo ugovor, Grad je automatizmom postao vlasnik tog gradilišta i u dogovoru s Ministarstvom postavljen je zaštitar – kazao je Nekić, dodavši kako će se sada krenuti obračun troškova izvedenih radova i onaj za još potrebne radove kako bi se objekt završio i stavio u funkciju. Prije toga, istaknuo je Nekić, krenut će se i u proces javne nabave.

– Dakle, nitko ni u Gradu, a ni u Ministarstvu nije niti gluh niti slijep, a niti malouman da mu treba doći jedan Ante Rubeša i ukazati na problem. Smatram kako je to samo jeftino prikupljanje predizbornh poena s njegove strane – zaključio je Nekić.





Related Articles

Back to top button