ZADAR SportZadne-Izdvojeno

NEIZVJESNOT I NAPETOST DESET DANA PRIJE POČETKA PRIPREMA Donosimo listu igrača koji su zanimljivi KK Zadar

kk zadar
Ive Ivanov – kapetan ostaje u Zadru

Zadar, grad košarke. Kolovoz je, a Košarkaški klub Zadar ima registriranih svega nekoliko igrača. Novi direktor Boris Skroče najavio je pressicu prije nekoliko tjedana, no od nje, za sad, čini se ipak neće biti ništa. Trener koji je lani vodio klub, Ante Nazor, jasno i glasno kritizira Nadzorni odbor kluba (iako nikoga poimenice ne spominje) koji, gle čuda, ne radi apsolutno ništa da stvari po klub konačno krenu na bolje.

Nazor: Nisu svi odradili svoj posao

– Kako kažu političari, neka pravna država funkcionira. Tako ću i ja reći, neka svatko radi svoj posao pa nitko neće imati problema. Ja sam svoj dio posla napravio, sigurno i sportski direktor Skroče, kao i igrači. Stojim iza toga, to je moj resor. A svatko neka se zapita za svoj resor, na koji način funkcionira pa ćemo krenuti dalje – izjavio je Nazor u razgovoru za Zadarski list prije nekoliko dana, kazavši jasno što je htio. Samo je pitanje jesu li ga razumjeli oni kojima je poruka upućena. Vjerojatno jesu, ali njih to, pretpostavljamo, previše ne dira.

Gdje se skriva i koliko je još na novinare ljut Darko Kasap?

Kako doći do bilo kakvog odgovora predsjednika Nadzornog odbora, Darka Kasapa, koji je uz direktora Borisa Skroču najodgovornija osoba u klubu, za mnoge je misterij. Naime, poznato je kako je Kasap ljut na pojedine novinare koji su se, gle čuda, usudili kritizirati njegov (ne)rad. Ali dobro, predsjednik se ima pravo ljutiti na novinarske kritike. Isto tako, mora znati da u Nadzornom odboru predstavlja Grad Zadar, samim tim i građane Zadra te je kao takav, kao javna osoba, podložan kritikama. Kritikama posebice iz razloga što apsolutno ništa ne radi kada je u pitanju KK Zadar. Je li Darko još uvijek ljut i u kojoj mjeri, ne znamo. Ali da svoj posao ne radi kako bi trebao, toga su svjesni svi.

Zadar želi ‘pola’ Splita

U svjetlu svih gore navedenih činjenica, valja napomenuti kako se s nestrpljenjem iščekuje rješavanje trakavice oko predstečajne nagodbe. Naime, prema dostupnim informacijama, svi kojima KK Zadar duguje, potpisali su kako se odriću 40% svojih potraživanja, a ostalih 60% bit će im isplaćeno u roku od, vjerovali ili ne, osam (8) godina. Za istaknuti je i podatak kako bi KK Zadar trebali uskoro pristupiti sljedeći igrači: Petar Marić, Filip Kraljević, Ivan Siričević, a navodno je Zadru interesantan i Josip Sobin. Prema dostupnim informacijama, sljedeću sezonu boje Zadra još jednom bi trebao braniti i Toni Prostran. Što se još mlađih igrača tiće, nije neizgledno da redove prve momčadi popuni i junior Marko Jurica.

Početak priprema Nazor je zakazao za 12. kolovoza, a hoće li se na prvoj prozivci pojaviti upravo on ili netko drugi u ulozi trenera, ostaje nam za vidjeti.





Related Articles

Back to top button