ZADAR SportZadne-Izdvojeno

U nedjelju 4. studenog započinje Mini Basket Liga 2012

U nedjelju, 4.11. počinje prvo kolo Mini Basket Lige 2012 koja se odvija u Zadru i zadarskoj županiji. Radi se o sportskom projektu kojemu je osnovni cilj okupljanje određenih mlađih dobnih kategorija različitih košarkaških škola sa područja Zadra i zadarske županije u jedinstveno natjecanje koje se po prvi puta pokreće na ovaj način, pod nazivom “Mini basket liga”. Zamisao je da organizacijom ovakvog natjecanja se uključi što više  djece koja treniraju košarku te obuhvati što veći broj klubova sa područja grada Zadra i zadarske županije.

To bi znacilo i više djece u košarci, a djeca bi imala veliku motivaciju za treniranje kad znaju da ih vikendom čeka  utakmica. Ovakav način natjecanja pružio bi mogućnost i onima koji nisu u košarci ali će pratiti klubove sudionike ove lige da se identificiraju sa svojim ekipama te im pružaju podršku na sebi svojstven način. MB Liga trajala bi 5 mjeseci, od studenog do kraja ožujka  uz “Mini Final Four” gdje se odlučuje pobjednik.

“Ideja je nastala zbog nedostatka ovakvog natjecanja u Zadru, dok u svim drugim vecim gradovima liga za djecu od 11 godina pa na dalje, postoji dugi niz godina. Djeca koja treniraju četiri, pa i pet puta tjedno, moraju svoje znanje negdje pokazati, a i motivacija postaje upitna nakon godina treniranja bez utakmica. Moram zahvaliti svim sponzorima koji su shvatili o čemu se radi i bez razmišljanja mi pomogli u pokrivanju troškova lige.  Moram zahvaliti i svim trenerima koji su pristali odvojiti svoje vrijeme i voditi ekipe. Svi oni su reagirali s velikim entuzijazmom i voljom i podrzali Mini basket ligu.” kaže organizatorica, Edita Kelečević.

Većina utakmica igrati će se na Višnjiku u maloj dvorani i to nedjeljom ujutro oko 11 sati, a KK Sukošan, KK Bibinje i KK Biograd/Pristan bit će domaćini u svojim mjestima. Nadamo se što većoj podršci kako malim igračima tako i njihovim trenerima.

Sve utakmice biti će najavljene i oglašene putem plakat u svim zadarskim školama. Izvještaje i rezultate svih utakmica pratiti će i ZDNews.hr portal, koji je ujedno i medijski pokrovitelj cijele lige. Za početak možete dati svoj like na facebook stranici “Mini basket liga Zadar” klikom na ovaj link!





Related Articles

Back to top button