Vijesti

Ne propustite koncert glazbenog vizionara!

manu_chao_jazineFrancuski glazbenik španjolskog podrijetla, vizionar, revolucionar, umjetnik i jedna od najomiljenijih pojava na ovim prostorima –Manu Chao – nastupit će sa svojim sastavom La Ventura u petak, 17. srpnja na zadarskom Jazine Open Airu, piše Mixeta.

Manu Chao glazbenu karijeru započeo je u sastavu Hot Pants, te nastavio u Mani Negri, a nakon njezinog raspuštanja 1995. započeo je sa solo karijerom. Rezultat toga bila je potpuna promjena od stila Mane Negre, pjesme su uglavnom pjevane na španjolskom, a stil je varirao od punka i alternatvnih stilova do ulične glazbe koju je Chao tražio. Pjesme su 1998. objavljene na albumu Clandestino. Sa hitovima kao što su „Bongo Bong“ i „Clandestino“, album je polako postizao uspjeh.

Idući album Próxima Estación: Esperanza, Chao zajedno sa Radio Bemba Sound Systemom objavljuje 2001. Album je odmah postao hit te potaknut uspjehom, Manu se vraća francuskim korijenima i snima album Sibérie m’étaitcontée(2004.)

Svoj idući album La Radiolina, Manu Chao objavljuje 2007. Vrijedi spomenuti da su neke pjesme s ovog albuma bile izvođene i prije nego je album objavljen na festivalu Coachella.

Poznat po višesatnim, pozitivnom energijom napucanim koncertima pjesme pjeva na čak sedam jezika, a teme obuhvaćaju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getu, slobodu mišljenja i življenja, te priče o autentičnim događajima iz vlastitog iskustva.

Sastav La Ventura čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Garbancito. Ova turneja bit će pojačana s još dva puhača, a set listu osim najvećih himni, kao što su spomenuti Bongo Bong, Clandestino, Me Gustas Tu, Rainin’ In Paradize, Mi Vida,Politik Kills ili Mala Vida, činit će i brojna iznenađenja, neke neobjavljene pjesme te obrade.





Related Articles

Back to top button