ZadarZADAR SportZadne-Izdvojeno

Nazor: Večeras ne smijemo igrati kao da smo na izletu

Ante Nazor
Ante Nazor

Pred košarkašima Zadra presudna je utakmica sezone budući da više nemaju pravo na poraz. U polufinalnoj seriji, koja se igra na dvije dobivene utakmice, Cibona je povela s 1-0 pa će Zadrani večeras tražiti poravnanje rezultata i majstoricu u Zagrebu.

Utakmicu je iz kuta domaćeg sastava najavio trener Ante Nazor.

Što reći nego da moramo popraviti pristup, ne samo u odnosu na posljednju utakmicu, nego i onu pretposljednju na Višnjiku. Ako pogledate snimku posljednje utakmice, vidjet ćete da je Cibona željela pobjedu više nego mi. Kao da smo došli na izlet, a s takvim pristupom ne možemo daleko.

Rješenje problema čini se vrlojednostavno…

U utakmicu trebamo ući muški i popraviti obranu, iskontrolirati skok i postaviti trčanje prema naprijed pa ćemo onda mi postati ‘gazde’ na terenu, što i očekujemo u večerašnjoj utakmici.

Ante Žižić u prvoj je utakmici ostvario odličan učinak, da li je s nečim iznenadio Zadrane?

Nije me iznenadio jer bio sam mu trener u reprezentaciji i biti ću opet ovo ljeto. On posjeduje enormne kvalitete, međutim puno toga mu se tolerira i onaj tko misli da mu time čini uslugu, čini mu medvjeđu uslugu jer ozbiljna košarka to ne tolerira, krenuvši od koraka, pa do njegovog guranja. Ipak mislim da je to više do pomalo neozbiljnog pristupa Kraljevića i Sobina koji su iskusni igrači i to si ne mogu dozvoliti.

Naravno, očekuje se i velika podrška s tribina…

Imam informacije da su se navijači mobilizirali te da nam pripremaju veliku podršku i nekakav dekor, što nam mora biti dodatni motiv. Ne smiju nam navijači nezadovoljni izaći iz dvorane.

Utakmica između Zadra i Cibone na rasporedu je večeras u 19 sati na parketu Krešine dvorane, a ulaznice su u prodaji od 10 sati pa sve do početka susreta.





Related Articles

Back to top button